Experții INSEMEX investighează cauzele tragediei de la ”clubul groazei” din București

foto pionierulCauzele încă nu foarte clare ale tragediei petrecute azi noapte la un club din București, care s-au soldat cu zeci de morți și peste 100 de răniți, vor fi investigate de o echipă de anchetă din care fac parte și experți ai INCD-INSEMEX.

În cursul acestei dimineți, o echipă de cercetători de la Petroșani a ajuns deja la fața locului, urmând să se alăture anchetatorilor care încearcă acum să stabilească exact cauzele care condus la producerea acestei catastrofe. Echipa de specialiști ai INSEMEX este condusă chiarv de directorul general George Artur Găman. Acesta a declarat că solicitarea pentru efectuarea expertizei a venit de la Poliţia Capitalei. Parchetul Tribunalului Bucureşti efectuează ancheta penală, procurorii urmând să facă cercetări în cadrul unui dodar deschis deocamdată in rem pentru ucidere din culpă, urmând să stabilească ulterior cine se face vinovat pentru această tragedie.

Incendiul puternic izbucnit vineri noaptea în Clubul Colectiv din Bucureşti, în timpul unui concert rock, s-a soldat cu moartea a 27 de persoane şi rănirea altor peste 150, mulți aflați încă în stare foarte gravă.