Se deschide Defileul, se închide Transalpina

defileuRestricțiile de circulație pe DN 66 Livezeni-Bumbești, prin Defileul Jiului au expirat odată cu prima zi a lunii noiembrie. Astfel, începând încă de sâmbătă, circulația a fost reluată normal, pe acest tronson de drum, pentru toate categoriile de autovehicule. Chiar dacă lucrările în Defileu nu au fost încă finalizate, acestea pot continua și fără a mai fi nevoie de închiderea circulației rutiere pe timpul zilei. Participanții la trafic sunt atenționați însă de autorități să circule cu atenție pe acest drum și să respecte
indicatoarele rutiere amplasate pe porțiunile cu drum în lucru.

Prima zi de noiembrie aduce însă închiderea circulației rutiere pe Transalpina, pe tronsonul de drum Obârșia Lotrului-Novaci.
Muncitorii de la compania de drumuri au instalat deja
indicatoarele de restricționare a circulației, iar Poliția Rutieră atenționează șoferii să respecte aceste indicatoare. Transalpina va rămâne închisă pe toată perioada iernii, până la 31 martie 2016, dar acest termen poate fi prelungit dacă iarna va fi una cu căderi și depuneri masive de zăpadă.

Iubitorii de drumeții rutiere montane trebuie să știe că începând cu data de 2 noiembrie a fost închisă și circulația pe Transfăgărășan, porțile tunelului e la Bâlea Lac fiind închise și sudate. Redeschiderea acestui drum de belvedere este
programată pentru data de 1 iunie 2016, dar și în acest caz, autoritățile anunță că, în funcție de condițiile meteo, termenul ar putea fi prelungit.