Valeriu Butulescu pune în valoare erotismul poeziei poloneze

butulescu la cracoviaCunoscutul club literar „Pod Gruszka”, situat în centrul vechi al oraşului Cracovia din Polonia a găzduit o seară literară care l-a avut drept invitat de onoare pe scriitorul român Valeriu Butulescu, ”Omul anului 2015 în Valea Jiului”. Evenimentul a avut loc cu ocazia lansării volumului „W zywicy slow” („În răşina cuvintelor”), semnat de poeta Zofia Walas.

Valeriu Butulescu, invitat special al manifestăriia vorbit, cu acest prilej, în calitate de traducător literar, despre nevoia de poezie a timpurilor noastre (dominate brutal de bani şi de putere politică), dar şi despre dificultatea şi responsabilitatea traducerii poeziei.

În final, după un recital de poezie în limba poloneză, Valeriu Butulescu recitat câteva versuri de dragoste ale poetei Zofia Walas, traduse de el în limba română, încercând să demonstreze că, prin lumina şi muzicalitatea ei, limba noastră este ideală pentru poezie. În cuvântul de încheiere, poeta Beata Kepinska a declarat, cu tâlc: ”M-am convins că poezia noastră erotică sună şi mai erotic în limba română!”