Joia culturală la Galeria de artă Ianza din Petroșani

draganaLa Petroșani se derulează, în prioada 2-12 noiembrie o nouă tabără de creație artistică. În organizarea Fundației Ianza Art InterCultural, evenimentul reunește la Petroșani artiști din Valea Jiului, din Hunedoara, București, Alba Iulia și Cluj Napoca, dar și invitați speciali din Belgrad și Negotin (Serbia).

De altfel, prima expoziție din cadrul acestui eveniment cultural de excepție, va avea loc joi, 5 noiembrie 2015 de la ora 17,30 la Galeria de artă Ianza de pe str. Timișoara nr. 2 din centrul istoric al Petroșaniului. Expozant este pictorul Dragana Knezevic, din Serbia.

Dragana Knezevic s-a născut în 1958 în Negotin, o localitate din Estul fostei Jugoslavie, in prezent Serbia. A absolvit Facultatea de Drept din cadrul universitatii din Belgrad, având o carieră de succes ca jurnalist de televiziune. Întimpul liber, Dragana pictează și face artă în ceramică.  A luat parte la numeroase expozitii de grup dar are și numeroase expozitii personale. Deviza artistei este: “ Pictura este o parte a bucuriei vieții noastre. Ea este o expresie a copilului din noi, mereu (etern) curios, exaltat de joaca în soare…”

 

afis DRAGANA