Politicienii au fost îngenuncheați în ”revoluția de catifea” a tinerilor din România

protestRevoluția de catifea declanșată după tragicul eveniment din clubul bucureștean Colectiv de tineri români mobilizați prin intermediul rețelelor de socializare s-a soldat cu o corect pas înapoi făcut de liderii clasei politice.

În fața protestului pașnic, dar ferm, al sutelor de mii de români care au ieșit în stradă, nemulțumiți nu doar de atitudinea oamenilor politici, ci mai ales de lacunele evidente ale societății în care trăim, demisia Primului Ministru Victor Ponta, împreună cu întregul Guvern, dar și demisia primarului Popescu de la Sectorul IV București vin ca un răspuns normal al unei clase politice care trebuie să-și recunoască înfrângerea și falimentul unei activități politice și administrative din ultimii 25 de ani.

Felul în care România va merge mai departe, pe un nou drum, depinde acum de deciziile Președintelui României. Klaus Iohannis, ca exponent poltiic al aceleiași generații de tineri datorită căruia a reușit, cu un an în urmă, să răstoarne toate previziunile și să câștge detașat alegerile prezindețiale, are datoria față de poporul său să țină cont, mai mult ca nicicând, de vocea tinerilor, mai mult decât de jocurile de culise ale partidelor și politicienilor.