Două săptămâni de artă într-o nouă ediție a Taberei de creație Ianza Art Inter-Cultural în Valea Jiului

ianzaSăptămâna trecută a debutat la Petroșani o nouă ediție a taberei de creație ”Ianza Art Inter-Cultural”, organizată de artistul plastic Cristian Sergiu Ianza, pentru a doua oară în acest an, în Valea Jiului.

Tabăra de toamnă va aduce la Petroșani reprezentanți ai artelor plastice din Petroșani, Cluj, Hunedoara, București, Alba Iulia, Negotin sau Belgrad (Serbia), artiști remarcabili precum Eugen Bencău, Radu Chința, Robert Hummel, Daniela Pașca, Mariana Apostol, Radu Roșian, Cristian Ianza, Marijana Đorđevic Obradovic sau Dragana Knezevic fiind doar câțiva dintre aceștia.

Evenimentul a debutat prin vernisajul unei expoziții de pictură semnată de artista Dragana Knezevic din Serbia. Această expoziție a fost deschisă joi, 5 noiembrie 2015 la galeria de artă a Fundației Ianza din municipiul Petroșani. Foarte mulți iubitori ai artelor plastice au participat la acest vernisaj, surprinzător și motivant fiind numărul mare de tineri interesați de fenomenul culturii plastice care se derulează cu succes sub genericul activităților Fundației Ianza.

În zilele următoare, artiștii prezenți în tabăra de creație de la Petroșani își vor exersa talentul în contratimp, urmând ca la finalul taberei, pe 11 noiembrie, să fie vernisată și prima expoziție cu lucrări realizate de artiștii prezenți la acest turneu cultural de excepție, evident, tot la galeria de artă Ianza din Petroșani, de la orele 17,30 acolo unde publicul iubitor de artă plastic este invitat din nou să se bucure de frumusețea unor lucrări de artă de cea mai bună calitate și de întâlnirea cu artiști de excepție.

Tiberiu VINȚAN

VERNISAJ DRAGANA KNEZEVIC LA PETROSANI / GALERIE FOTO: 

Această prezentare necesită JavaScript.