INSEMEX a anulat ediția din acest an a Concursului Național de Salvare Minieră

salvatori-minieri-2012Ediția din acest an a Concursului Național de Salvare Minieră de la Petroșani a fost anulată.

Organizatorii acestui eveniment tradițonal organizat la Petroșani, INCD-INSEMEX și Asociația Salvatorilor Mineri din România au anunțat că, din cauza tragediei care avut loc la București la finele săptămânii trecute a generat luarea deciziei de anulare a acestui eveniment dedicat
salvatorilor mineri. “Am anulat concursul din acest an. Am luat această decizie pentru că mulţi dintre cei care ar fi trebuit să vină la Petroşani, la acest concurs, sunt factori angrenaţi în ancheta tragediei de la București şi, în plus, nici nu este momentul acum să organizăm concursul”, a declarat Artur Găman, directorul general al INSEMEX Petroşani.

În plus, o bună parte a specialiștilor de la INSEMEX sunt angrenați, la rîndul or, în anchetele care vizează stabilirea cauzelor accidentului de la clubul bucureștean ”Colectiv”, dar și în expertiza exploziei care a avut loc, zilele trecute, la o moară de făină din Brașov.

Un alt eveniment festiv care urma să marcheze un moment aniversar al INSEMEX Petroșani și lansarea primei monografii a acestei prestigioase instituții de cercetare din România a fost, de asemenea,  anulat.