Plăți cu cardul pentru facturile la apă, din 2016

online-plataDiversificarea modalităților de plată a facturilor pentru consumul de apă potabilă constituie una din preocupările echipei manageriale de la Apa Serv Valea Jiului. În ultimii ani, au fost făcuți deja câțiva pași importanți în această direcție, odată cu extinderea modalităților de plată nu doar la caseriile societății, deschise în fiecare localitate din Valea Jiului, ci și prin intermediul terminalelor electronice PayPoint și Un-Doi de la magazinele partenere, precum și prin intermediul plăților bancare la sucursalele Băncii Piraeus Bank.

După un an de la implementarea acestor modalități alternative de plată, directorul general al Apa Serv Valea Jiului spune că sistemele
alternative de plată își dovedesc utilitatea. ”Dacă în primele luni după implementarea sistemului de plată la terminalele PayPoint nu înregistram încasări mai mari de 2-300 de lei, la finalul acestui an încasările pe acest sistem de plată au ajuns în luna octombrie 2015 la circa 2 miliarde de lei vechi”, spune Costel Avram.

Începutul anului viitor aduce pentru beneficiarii serviciilor de apă și canalizare înc un system modern de plată a facturilor. ”Este vorba despre un system de plată  modern care să permit plata facturilor on-line, prin utilizarea unui card de debit sau credit cu sigla Visa, maestro ori Mastercard emis de orice bancă”, explică oficialii ASVJ.

 

Noul system de plată va fi operațional încă din primele zile ale anului 2016. În acest sens, Apa Serv derulează deja negocieri cu mai multe bănci comerciale, pentru a allege variant cu cel mi mic commission. Comisioanele pentru aceste tranzacții bancare vor fi sprtate exclusive de Apa Serv, iar clienții care vor utilize aceste metode alternative de plată a facturilor  nu vor plăti nici un fel de commision.