Tinerii din Petroșani sunt invitați la atitudine civică prin intermediul unui proiect inițiat chiar de primarul Tiberiu Iacob Ridzi

alegeritineriLiderii comunității locale din Petroșani au înțeles cu mult înainte ca ”strada” să aducă în atenție acest lucru, că atât scena politică românească dar mai ales comunitatea locală au nevoie mai mult de implicarea tinerilor în actul de conducere.

Cu mult timp înainte ca tinerii să fie nevoiți să iasă în stradă pentru a-și clama dreptul la reprezentativitate, primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob Ridzi a inițiat un proiect dedicate tinerilor din acest oraș, prn intermediul căruia dorește să-I atragă pe aceștia în viața public, să-I determine să se implice în mod active în identificarea și gestionarea problemelor comunității. Din aceste rațiuni s-a născut proiectul privind constituirea Consiliului Local Consultativ al Tinerilor din municipiul Petroșani, un forum de idei în care tinerii, elevi ai claselor a X-a de la Colegiile din Petroșani își pot asuma, în mod absolut democratic, rolul de consilieri locali.

Proiectul este derulat în parteneriat cu Asociația Casa Pro Urbis și cu susținerea Consiliului Local al Municipiului Petroșani. Inițiatorii spun că au ales pentru acest proiect elevi de clasa a X-a, tocmai pentru ca nimeni să nu poată spună că sunt vizate anumite interese de ordin electoral ale actualei clase politice.

Remarcabil este interesul și entuziasmul cu care tinerii au subscris acestui proiect. De câteva zile, câțiva zeci de elevi se află deja în campanile electoral, ei urmând să-și convingă colegii că merită un loc în Consiliul Local Consultativ al Tinerilor din Petroșani.

Candidații care au intrat într-o campanie electorală în fața colegilor lor de generație sunt următorii:

* De la COLEGIUL NATIONAL MIHAI EMINESCU: Bojan Bogdan Andrei, Pânzariu Alexandru, Spiridon Roxana Maria, Ștefoane Ciobanu
Cristiana, Ciobanu Ioana Roxana, Mustață Irina Valeria, Băncilă Ramona, Itul Ioana Roxana, Selaje Maria.

* De la COLEGIUL ECONOMIC HERMES: Miclea Andreea Roxana, Turlacu Anabbel-Ioana, Lupu Laurențiu, Murg Ioan Doru, Molnar Ionuț, Pavel Maria Bianca, Poenar Adina, Muntean Raluca Denisa, Ciuraru Cosmina Izabela, Petrovan Mihaela Titiana.

* De la COLEGIUL NATIONAL DE INFORMATICA CARMEN SYLVA: Vass Timea Diana, Caravan Carla Alexandra, Szima Andreea Simona, Barcsay Maria Monica, Corlan Alexandra, Ciurca Andreea Loredana, Trestian Umberto Sebastian, David Rareș Mihai, Beaca Constantin Alin.

* De la COLEGIUL TEHNIC DIMITRIE LEONIDA: Tima Tiberiu Adrian, Pop Lia, Lupulescu Lorena, Rad Marian Marius.

AFIȘE ELECTORALE ALE TINERILOR CANDIDAȚI PENTRU FUNCȚIA DE CONSILIER CONSULTATIV LA PETROȘANI / GALERIE FOTO:

Primarul Petroșaniului, Tiberiu Iacob Ridzi apreciază interesul tinerilor pentru acest proiect, dar mai ales faptul că ” toți candidații care și-au făcut zilele trecute publică intenția de a candida pentru un loc în Consiliul Local al Tinerilor sunt elevi cu rezultate foarte bune la învățătură, olimpici, dar și tineri activi în viata socială a comunității, ca voluntari în diferite ONG-uri.”

 Până în data de 17 noiembrie, aceștia se vor afla în campanile electorală, urmînd ca din rândul lor să fie aleși cei mai convingători  19 consilieri locali ai tinerilor din Petroșani.