Când banul public susține excelența, Consiliul județean Hunedoara se declară partener

rotary1“Susţinem iniţiativele în care banul public sprijină excelenţa, fie că e vorba de sport, de cultură, sau de performanţă şcolară.” Declarația aparține președintelui Consiliului județean Hunedoara, Adrian David și a fost exprimată cu ocazia vizitei primite de acesta din partea guvernatorului Rotary District 2241 România şi Republica Moldova.

O delegaţie condusă de guvernatorul Rotary District 2241, domnul Daniel Tănase, s-a întâlnit luni dimineaţă cu preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara, domnul Adrian David. Scopul acestei întâlniri a vizat un „refresh” al ideii de colaborare între autorităţile locale şi iniţiativele de tip filantropic care sunt apanajul celor din Clubul Rotary. „Facem un periplu prin ţară, bifând întâlniri cu reprezentanţi ai autorităţilor publice locale. Ideea este de a reitera necesitatea unei colaborări strânse între noi şi entităţile statului şi obţinerea unui sprijin direct din partea acestora pentru a ridica anvergura acţiunilor de susţinere pe care Rotary le derulează în folosul comunităţii”, a precizat Daniel Tănase. Vorbitorul a arătat că „omogenizarea” public-privat în derularea acestui tip de activităţi filantropice este un proces de durată care nu s-ar putea încheia mai repede de 10-15 ani, cu toate că România a făcut paşi importanţi în această direcţie.

Scopuri comune, acţiuni comune. Acesta ar fi unul din criteriile identificate de preşedintele Adrian David care au făcut de-a lungul timpului din Consiliul Judeţean Hunedoara un partener pentru Clubul Rotary Deva. „Suntem un colaborator tradiţional al Clubului Rotary, am avut proiecte împreună, pentru că susţinem iniţiativele viabile în care banul public sprijină excelenţa, fie că e vorba de sport, de cultură, sau de performanţă şcolară”, a declarat Adrian David. Oficialul i-a asigurat pe cei prezenţi că nu va ezita să propună spre aprobare consiliului judeţean o asociere cu Rotary, atâta timp cât scopul acesteia se suprapune pe interesului instituţiei de a ajuta comunitatea.