Municipalitatea din Vulcan pregătește Pasul Vîlcan pentru un nou sezon turistic de iarnă

pasulvalcan1Până când va deveni o stațiune turistică în adevăratul sens al cuvântului, Pasul Vîlcan mare are de așteptat ceva vreme. Necesarul de investiții în acest scop este încă unuol foarte mare, peste puterile financiare ale administrației locale de la Petroșani.

Chiar și așa, edilii din Vulcan fac eforturi pentru a pune în valoare potențialul acestei zone turistice, pornind chiar de la deficiențele semnalate de cei care se arată interesați de această destinație. În acest scop, în vederea deschiderii noului sezon turistic de iarnă, în Pasul Vîlcan autoritățile au demarat, cu ajutorul societății Pregoterm, construcția unui ”apres ski”, unde turiștii care urcă în Pasul Vîlcan să poată consuma, feriți de frig, un ceai sau o cafea și unde să găsească și o mică gustare. Construcția va funcționa în imediata vecinătate a stației de întoarcere a telegondolei.

De asemenea, În Pasul Vîlcan va funcționa din acest an și un centru de închiere pentru echipmante de sport specific sezonului de iarnă.

pasulvalcan3Între timp, autoritățile locale de la Vulcan au demarat și lucrările pentru reabilitarea și modernizarea drumului de acces spre stația de îmbarcare a telegondolei, prima parte a acestei lucrări, respectiv porțiunea de drum de la sensul giratoriu din zona Dincă și până dincolo de cimitir urmând a fi asfaltată în aceste zile, urmând ca acest drum să fie finalizat complet în cursul anului viitor.

În plus, autoritățile locale de la Vulcan, în parteneriat cu Consiliul județean Hunedoara și Consilul județean Gorj studiază posibiltatea reabilitării integrale a vechiului drum al poștalioanelor, care va pune în valoare unul dintre cele mai frumoase trasee turistice de belvedere din Carpați.

În altă ordine de idei, municipalitatea din Vulcan continuă demersurile pentru accesarea resurselor financiare guvernamentale care să conducă la finalizarea investițiilor prevăzute în proiectul de dezvoltae turistică intitulat ”Castelul din Carpați”.