Vineri, 13 noiembrie 2015… încă o zi tristă pentru umanitate

atentat parisLa zece luni după atacul de la redacția săptămânalului Charlie Hebdo, Franța este din nou în stare de șoc după un val de atentate teroriste fără precedent. Țara a fost plasată în stare de urgență și și-a închis granițele după seria de atacuri comise vineri noaptea în șase locuri diferite din Paris — de la Stade de France, situat în nordul capitalei franceze, la zona centrală din apropierea Pieței Republicii.

Lideri politici din întreaga lume condamnă atacurile teroriste de la Paris și ăși exprimă compasiunea față de familiile victimelor.

Nici politicienii români nu au rămas idiferenți, în cursul zilei de astăzi fiind transmise mai multe mesaje de solidaritate din partea președintelui Klaus Iohannis, a premierului interimar Sorin Câmpeanu, a celui desemnat Dacian Cioloș și al liderilor tuturor formațiunilor politice din țara noastră.

Printre cei care au transmis astfel de mesaje se numărăr și senatorul de Valea Jiului Haralambie Vochițoiu (UNPR), care este și membru al Grupului parlamentar de prietenie cu Franța din Senatul României.

vochitoiu la senat”Personal, sunt șocat de seria atacurilor teroriste extrem de sângeroase de la Paris ce au îndoliat întreaga lume. În calitate de membru al grupului de prietenie cu Franța din Senat, gândurile mele se îndreaptă către familiile victimelor, către cei răniți și întregul popor francez, dar și către cetățenii români care au căzut pradă intoleranței. Este necesar ca întreaga Europă, statele membre NATO, să-și întărească eforturile de combatere a terorismului și să arătăm că în lupta cu ideologiile radicale, democrația și moderația vor fi învingătoare. Dumnezeu să-i odihnească pe cei dispăruți și să-i aibă în mare grijă pe cei răniți!”, transmite în mesajul postat pe o rețea de socializare senatorul Haralambie Vochiţoiu.