La galeria de artă ”Ianza” din Petroșani arta se naște sub ochii noștri

ianzaÎn ultimele două săptămâni, municipiul Petroșani a fost gazda unei noi tabere de arte vizuale. Evenimentul, organizat sub egida Fundației Ianza Art Inter-Cultural, a reunit, în perioada 2-12 noiembrie, un număr mare de artiști de valoare din ValeaJiului, dar și oaspeți din alte zone ale țării și chiar de peste hotare (Serbia) care au răspuns invitației lansate de Sergiu Cristian Ianza, președintele fundației culturale din Petroșani.

La finalul săptămânii trecute, la de pe acum cea mai cunoscută galerie de artă a Văii Jiului, galleria Ianza din centrul municipiului Petroșani, a avut loc și vernisajul cuprinzând lucrări ale atiștilor participanți la această tabără de arte vizuale (a IV-a deja orgaizată cu succes de Fundația Ianza), majoritatea dintre aceste lucrări fiind realizate chiar în perioada taberei. Au expus, cu acest prilej, artiștii Mariana Apostol, Eugen Bencău, Petru Birău, Simonel Bucur, Adrian Cerchez, Radu Chința, Dorel Găină, Marius Dan Ghenescu, Robert Hummel, Noiemi Kusztos, Dragana Knezevic, Marijana Dordevic Obranovic, Ioan Oratie, Radu Roșian și Cristian Sergiu Ianza.

Numeosul public iubitor de artă din Petroșani – care a crescut, constant, în acest an, cu fiecare eveniment cultural derulat la Galeria Ianza – a avut șansa de a putea admira lucrări (în special e pictură și sculptură) de o excepțională valoare artistică. Acest lucru a fost confirmat, de altfel, și de prof. Dorel Găină, un artisti plastic care s-a dovedit a fi totodată un fin critic de artă, în cronica plastică expusă în
cadrul vernisajului.

Ediția a IV-a a Taberei de arte vizuale de la Petroșani, organizată de Fundația Ianza a fost posibilă datorită susținerii de care Cristian Ianza a avut parte din partea Consiliului Județean Hunedoara dar și, ca de fiecare dată, din partea inimosului om de afaceri Emil Părău. ”Cred că au fost două săptămâni frunoase pentru toată lumea. Din această tabără au rezultat, așa cum se poate vedea, câteva lucrări de artă de ținută și de mare valoare iar, în același timp, artiști din București, Alba Iulia, Cluj, Hunedoara, dar și din Serbia și bineînțeles din Valea Jiului, au avut parte de o experiență profesională deosebit, condimentată cu o experiență turistică frumoasă în zona noastră. În timpul taberei, am făcut și câteva excursii plăcute, la Castelul Corvinilor din Hunedoara și la vechia biserică din Strei, precum și la Târgu Jiu, la Hobița și Tismana, așa cum am avut plăcerea de a ne bucura și de frumusețile din stațiunea turistică Straja. Mulțumesc bunului Dumnezeu că a făct posibilă derularea încă unui eveniment de succes sub egida fundației pe care o conduc”, spune organizatorul evenimentului, artistul plastic Cristian Sergiu Ianza.

VERNISAJ LUCRĂRI DE ARTĂ DIN TABĂRA IANZA, PETROȘANI – NOIEMBRIE 2015 / GALERIE FOTO:

Această prezentare necesită JavaScript.