Petroșaniul se pregătește pentru sărbători

primarie-petrosani-cu luminiA mai rămas puțin timp până când România intră în atmosfera specifică sărbătorilor de iarnă. Și în Valea Jiului, autoritățile locale se pregătesc intens pentru acest eveniment.

Spre exemplu, la Petroșani, a început deja montarea iluminatului ornamental pe străzile orașului și în parcuri. Potrivit reprezentanților autorităților locale de la Petroșani, față de anul trecut, mai multe străzi din Petroșani vor avea parte anul acesta de iluminat ornamental stradal. De asemenea, Primăria pregătește un iluminat pentru sărbători ceva mai special pentru Centrul civic, principala zonă pietonală a orașului.

Tot aici va fi deschis și un târg de Crăciun. Acesta va funcționa în perioada 15 decembrie – 30 decembrie, în zona din imediata vecinătate a Teatrului ”Ion D. Sârbu”. Potrivit primarului municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob Ridzi, la târgul de Crăciun vor fi deschise mai multe chioșcuri de desfacere a produselor specifice dar, în același timp, în preajma acestuia vor avea loc, în fecare zi, spectacole pentru cei mici și concerte de colinde susținute de copii talentați ai Petroșaniului, cu sprijinul actorilor de la teatrul din localitate.

Față de prgramul din anii trecuți al sărbătorilor de iarnă, tot ca o noutate este și faptul că iluminiatul ornamental va fi pornit cu o săptămână mai devreme. Mai exact, luminile pentru sărbătorile de iarnă vor fi aprinse, în cadrul unei festivități care va avea loc în data de 29 noiembrie. ”Pornim ceva mai repede iluminatul ornamental, pentru că ne dorim ca orașul nostru să îmbrace haine de sărbătoare toată luna decembrie, iar Ziua Națională a României să ne găseasc pregătiți așa cum se cuvine pentru acest eveniment și pentru cele care se vor succeda toat luna decembrie”, a declarat Tiberiu Iacob Ridzi.

Foto: arhiva