Director general CEH: ”Nu există motive de îngrijorare pivind funcționarea sistemului de termoficare”

emil florut la cehAstăzi, 17.11.2015, la sediul Instituţiei Prefectului – judeţul Hunedoara a avut loc o întâlnire de lucru la care au participat Prefectul județului, Președintele Consiliului județean Hunedoara, primarii localităților care beneficiază de agent termic din partea CEH Hunedoara și conducerea Complexului Energetic Hunedoara.

Tema discuției a fost asigurarea stocurilor necesare și măsurile pentru ca populația să beneficieze de agent termic pe perioada sezonului rece. În cadrul discuțiilor, Emil Floruț, director general al CEH, a dat asigurări că populația nu va aveade suferit din acest punct de vedere și că s-au luat măsurile necesare pentru ca furnizarea agentului termic să se facă în condiții optime.

Președintele CJ Hunedoara, Adrian Nicolae David, a cerut atenție maximă din partea echipei manageriale a CEH Hunedoara pentru că „întreaga activitate a acestui agent economic are consecințe directe asupra comunităților locale care, la rândul lor, pun presiune pe autoritățile locale, județene și centrale, de aceea considerăm că trebuie atenție maximă în tratarea acestui subiect”.

În urma discuțiilor, prefectul Sorin Adrian Vasilescu a propus ca pe data de 25 noiembrie 2015, la ora 1200, să fie invitat Consiliul de Administrație al Complexului Energetic Hunedoara la Petroșani pentru o întâlnire de informare cu autoritățile locale și județene. „Considerăm că această întâlnire este necesară, astfel încât să se înțeleagă importanța problemei legată de furnizarea agentului termic. Este nevoie de luarea tuturor măsurilor pentru a nu se ajunge într-o situație de urgență, situație în care lucrurile vor scăpa de sub control”, a subliniat prefectul.