Porți deschise la INSEMEX Petroșani

insemexCu prilejul aniversarii Zilei Cercetătorului și Proiectantului din România, Instritutul Național de Cercetare Dezvoltare INSEMEX Petroșani își deschide porțile publicului interesat să vadă și să înțeleagă modul în care cercetătorii de la singurul institut de cercetare în domeniul minier din România își desfășoară activitate.

”Ziua de 19 noiembrie, care marchează ziua de naștere a profesorului medic George Emil Palade, este dedicată marcării la nivel național a Zilei Cercetătorului. Anul acesta vom marca acest eveniment într-un mod ceva mai aparte, prin organizarea unor manifestări deschise publicului larg. Vrem să le arătăm oamenilor din Petroșani, din Valea Jiului și tuturor celor interesați că, în spatele acestei clădiri frumoase care este sediul INSEMEX există o echipă de oameni deosebiți care desfășoară activități de cercetare extrem de importante și de utile” spune dr.ing. George Artur Gãman, directorul general INSEMEX Petrooani.

De altfel, în ultima perioadă, mai multe evenimente triste petrecute în România au adus în atenție rolul important pe care îl au cercetătorii INSEMEX în anchetarea și explicarea acestor evenimente, cazurile de la București (Clubul Colectiv) sau Brașov (Fabrica de făină) fiind cel puțin edificatoare.

Ziua Porților Deschise la INSEMEX Petroșani va avea loc joi – 19 noiembrie 2015, între orele 12:00 și 17,00, ocazie cu care vor putea fi vizitate Departamentele de cercetare, laboratoarele INSEMEX si facilitățile de încercare. De asemenea, în premieră, INSEMEX deschide porțile pentru public și la Poligonul de Explozivi și Tehnici de Împușcare de pe Maleia, prin organizarea unei vizite succesive care vor avea loc la orele 15.00, respectiv 16.00. Participarea la acest tur de vizitare este condiționată însă de înscrierea prealabilă, care se poate face prin e-mail, la adresa: insemex@insemex.ro, sau la telefon 0254541621.