300 de șomeri din Valea Jiului au finalizat un nou program integrat pentru o șansă de ocupare

program someriPeste 300 de șomeri din localitățile Văii Jiului, din totalul celor 1125 de persoane neocupate din mediul urban și rural au finalizat programele de formare profesională organizate în cadrul proiectului european ”Programe integrate pentru o șansă de ocupare”. Proiectul multiregional realizat în cadrul POS Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 s-a adresat persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă din județele Arad, Bacău, Botoșani, Caraș-Severin, Hunedoara, Iași, Ilfov, Neamț, Timiș, Suceava, Vaslui și municipiul București.

Zilele trecute, la Petroșani a avut loc conferința de diseminare a rezultatelor, prilej cu care organizatorii – Vlanda Company SRL Roman în parteneriat cu Intratest SRL București – au prezentat rezultatele acestui proiect. De menționat este faptul că fiecare participat la programele de formare profesională a primit și o alocație financiară de 450 lei, condiționată de finalizarea cu succes a programului.

”Prooectul a avut un caracter aplicat și practic, astfel că, la final, fiecare membru al grupului țintă știe să elaboreze un CV, deține cunoștințele necesare pentru a participa la un interviu de angajare, identifică oportunitățile existente pe piața muncii și are o pregătire profesională care să îi crească șansele de integrare pe piața muncii”, ne-au declarat reprezentanții firmei care s-a ocupat de implementarea acestui proiect.