Festivalul talentelor hunedorene debutează, sâmbătă, la Deva

talente hunedoreneFaza finală a festivalului „Talente Hunedorene” va avea loc pe data de 28 Noiembrie la ora 10 la Teatrul de Artă din Deva, informează organizatorii evenimentului: Asociația FreeBikers Hunedoara, Syncreto, Premianții fără premii și Kapital TV, alături de Teatrul de Artă Deva și Bell Sound Studio.

Această acțiune a fost gândită în trei etape: preselecția candidaților, pregătirea lor și festivalul propriu-zis. În acest moment, după opt luni de antrenamente, cei 15 tineri selectaţi la preselecția din februarie 2015 vor evolua pe scena teatrului devean, în cadrul unui festival-concurs.

”Prin acest proiect, ne-am propus să facem un prim pas către selectarea, educarea și afirmarea tinerilor talentați din județul Hunedoara. Geanina Iosif, Gabriel Cîndea, Viorica Iacob, Costel Bălan și Ioan Marius Popa sunt cei cinci antrenori alături de care tinerii au muncit pentru a-și dezvolta tehnica vocală, tehnica de microfon și mişcarea scenică”, spune actorul Cătălin Tibori, coordonatorul proiectului.

Din juriu vor face parte: Cristina Faur, balerină și dublă campioană națională la gimnastică ritmică; Darius Divian, artist liric și profesor la „Facultatea de Muzică din Timișoara” și Dan Mardan, producător muzical la casa de discuri „Loop Masters” din Anglia.

Spectacolul va fi prezentat de către Cornel Crișan de la Look TV, iar la finalul spectacolului va concerta trupa Pragu’ de Sus.

Etapa finală va fi difuzată în direct de către televiziunea Kapital TV, ceea ce va oferi posibilitatea celor de acasă să-și voteze favoritul prin SMS. Grație sistemul de televoting, pus în practică în premieră în România, la un festival județean, publicul va deveni „al IV-lea membru al juriului”. Marele premiu și trofeul festivalului constă într-o piesă compusă și înregistrată special pentru câștigător într-un studio profesional și un videoclip muzical profesional.