Gabriel Lungu rămâne pe poziții la Ministerul Muncii

gabi lungu1Concitadinul nostru Gabriel Lungu, secretar de stat din Ministerul Muncii, rămâne ”pe poziții” și în noua structură guvernamentală.

La scurt timp după numirea noului Prim Ministru, Gabriel Lungu declara că ar fi onorat să facă parte din structura guvernamentală a Cabinetului Cioloș. Până una-alta, se pare că Lungu își menține funcția de secretar de stat, poziție pentru care a fost susținut de UNPR. Gabriel Lungu a anunțat astăzi că a reprezentat România la o întâlnire de lucru pe tema salarizării, întâlnire organizată de reprezentanța Comisiei Europene din România.

gabi lungu2”Am participat astăzi, la invitația Șefului Reprezentanței Comisiei Europene în România – dna Angela FILOTE, la Seminarul pe tema salariului minim brut pe țară garantat în plată. Accentul principal al întâlnirii s-a axat pe procesul instituțional pentru stabilirea nivelului salariului minim în România și pe prezentarea unui Studiu privind acest aspect elaborat de Comisia Națională de Prognoză. La întâlnire au mai participat dna deputat Andreea Paul Vass, Aurelio Cecilio – Șef de unitate pentru România, Directoratul General pentru Ocuparea Forței de Muncă, Afaceri Sociale și Incluziune (DG EMPL), Ion Ghizdeanu – Președinte Comisia Națională de Prognoză, Matteo Duiella – Analist economic (DG EMPL), Danijel Nestic – Cercetător principal, Institutul de Economie din Zagreb și Joachim Moller – Profesor Institutul de cercetări asupra ocupării forței de muncă din Nuremberg. Moderatorul evenimentului a fost Ciprian Ciucu – Director Centrul Român de Politici Europene și Președinte al Consiliului Național de Integritate”, informează  secretarul de stat Gabriel Lungu, într-o postare publicată pe facebook.