Codul galben de ninsoare și vreme rea nu a afectat circulația pe drumurile județene hunedorene

drumuri judeteneChiar dacă astăzi județul Hunedoara s-a aflat sub incidența unei atenționări meteo de cod galben, concretizate în numeroase precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare, circulația pe drumurile județene s-a desfășurat și se se desfășoară fără probleme pe întreaga suprafață a județului Hunedoara.

Potrivit unei informații de presă transmisă de Consiliul județean Hunedoara, drumarii au acționat operativ și au efectuat lucrări specifice mai ales la principalele drumuri de acces spre stațiunile montane: Straja, Parâng, Râușor. Pe celelalte drumuri traficul se desfășoară normal, firmele de specialitate acționând preventiv și fiind pregătite să facă față condițiilor neprielnice ce ar putea urma.

De atfel, președintele Consiliului județean Huendoara, Adrian David, aprecia încă de miercuri seara că are încredere în drumarii din subordinea sa. ”Vine iarna. Nu, n-o să ne ia prin surprindere. Oricum, pe aici ninge de milenii. Meteorologii au emis o avertizare de cod galben care vizează și județul Hunedoara. Am convocat drumarii și le-am cerut să fie pregătiți pentru a interveni prompt cu material antiderapant pe drumurile județene. Mă aștept să fie așa…”, a scris David pe pagina sa de facebook.