Oamenii de afaceri din Petroșani vor să se implice mai mult în dezvoltarea economiei locale

primaria petrosaniLa Petroșani a luat ființă, zilele trecute, Consiliul Consultativ Economic al municipiului Petroșani, structură care cuprinde 44 de membrii fondatori, oameni de afaceri din localitate care manageriază firme cu un total de peste 4000 de angajați, ceea ce reprezintă o treime din forța de muncă a Petroșaniului.
Inițiativa constituirii acestui for aparține consilierului local Viorel Pascu și a fost  legiferata de Consiliul Local al Municipiului Petrosani. Consiliul Consultativ Economic Local este o structură  este unică în tara, inspirat din organizarea de succes a mediului de afaceri din  Germania, Franta, Bosnia-Hertegovina, Portugalia și alte țări europene.
Deși la nivelul Văii Jiului au mai existat tentative de a colagula mediul de afaceri în cadrul unei asociații specifice locale, este pentru prima data când un număr semnificativ de reprezentanți ai mediului de afaceri din  Petrosani s-au întrunit pentru  a se cunoaște, a  se consulta, dar și pentru a participa activ, cu idei și proiecte pentru dezvoltarea economică locală, propuse legistaivului local.
La întâlnirea de constituire a Consiliului Consultativ Economic de la Petroșani au fost prezenti 20 de oameni de afaceri dintre cei 44 de membrii fondatori, care au aderat la această structură. Potrivit declarației inițiatorului, Viorel Pascu, la această întâlnire ”a fost completat Regulamentul de functionare al CCE, au fost trasate cateva obiective de îndeplinit până la următoarea ședință, programată pentru data de 17 decembrie 2015. Nu a fost aleasă deocamdată o conducere a CCE, deoarece s-a propus ca până la următoarea ședință, președintele acestui for să fie desemnat un angajator care să dorească să-și asume acest lucru, dar și să prezinte o platformă de acțiune și activități”, a precizat Viorel Pascu.
La întâlnirea reprezentanților mediului de afaceri din Pwtroșani a participat și primarul Tiberiu Iacob Ridzi. Oamenii de afaceri au arătat că, având în vedere că gestionează o treime din forța de muncă activă din Petroșani, se consideră  îndreptățiți să poată participa la dezvoltarea economică a Petroșaniului. Aceltia și-au exprimat convingerea că interesul primarului Tiberiu Iacob Ridzi față de acest demers este un pas important în construirea unui dialog bun cu mediul de afaceri local.