Delegaţie hunedoreană la Bruxelles

gligorO delegaţie a Consiliului Judeţean Hunedoara, compusă din vicepreşedintele Dorin Oliviu GLIGOR şi şeful Serviciului Relaţii Externe Dan Eugen CRIŞAN, va fi prezentă la Adunarea Generală şi Biroul de Toamnă al „Assembly of European Regions” (Adunării Regiunilor Europei – ARE), care va avea loc la Bruxelles (Belgia) în perioada 1-2 decembrie 2015.

Adunarea Regiunilor Europei – ARE, cu sediul la Strasbourg (Franţa) este cea mai mare rețea independentă a regiunilor din întreaga Europă şi reuneşte regiuni din 35 de țări și 15 organizații interregionale. ARE este vocea politică a membrilor săi și un forum de cooperare interregională. Din România fac parte 31 Judeţe, judeţul Hunedoara fiind membru cu drepturi depline al acestui organism din anul 1993. Adunarea Generală este cea mai înaltă autoritate a ARE şi reuneşte reprezentanţi ai tuturor membrilor săi cu drepturi depline. Membrii asociați și observatorii sunt invitați să participe și pot să se adreseze Adunării Generale. Cu toate acestea, ei nu au drept de vot. Adunarea Generală însărcinează Comitetul Executiv să pună în aplicare deciziile sale.

În prima zi a lucrărilor, Adunarea Generală va marca un punct de răscruce pentru ARE, atât din punct de vedere al alegerilor pentru Consiliul Executiv şi Biroul instituţiei, dar şi pentru confirmarea rolului ARE în monitorizarea Statutului Regiunilor în Europa.

În a doua zi, va avea loc prima întâlnire organizată după noul format ales în această vară, la întâlnirea precedentă de la Göteborg (Suedia) iar subiectul ordinii de zi va fi “Cum fac faţă Regiunile Europene crizei migraţiei din perspectiva ARE”.