Mesaje de Ziua Națională a României

1 decembrie

Sărbătoarea Zilei Naționale a României este un moment în care lideri ai autorităților administrației publice, lideri politici sau pur și simplu oameni care simt că trebuie să facă acest lucru, transmit mesaje personale către români. Ziarul Exclusiv va publica, în acest articol, toate mesajele pe care deja le-am primit la redacție, cu solicitarea de a le aduce la cunoștința opiniei publice, dar și cele care vor veni în cursul zilei de 1 Decembrie 2015.

MESAJ DE ZIUA NAȚIONALĂ TRANSMIS DE GHEORGHE ILE, PRIMARUL MUNICIPIULUI VULCAN:ile gheorghe

Pentru noi, românii, nu există o sărbătoare cu semnificaţii mai puternice decât Ziua de 1 Decembrie – Ziua Naţională a României. Sărbătorirea Zilei Naţionale este în acelasi timp şi un prilej de reflecţie, un moment în care avem datoria să ne cinstim eroii, să ne rememorăm valorile pe baza cărora a fost creat statul român unitar: credinţa, corectitudinea, respectul pentru lege şi solidaritatea între oameni.

Să nu uităm că o naţiune unită este fundaţia unui stat puternic şi că fără implicarea activă a cetăţenilor în viaţa publică, în societate, nu putem avea o Românie puternică, o ţară demnă şi prosperă aşa cum ne-o dorim co toţii.

Cu prilejul aniversării Zilei Naţionale a României, doresc să le transmit compatrioţilor noştri, cetăţenilor municipiului Vulcan în primul rând, gândurile mele cele mai bune. Dragi vulcăneni, vă doresc multă sănătate, viaţă lungă şi numai bucurii alături de cei dragi.

LA MULŢI ANI !

Ing. Gheorghe ILE
Primarul municipiului Vulcan

MESAJ DE ZIUA NAȚIONALĂ TRANSMIS DE TIBERIU IACOB RIDZI, PRIMARUL MUNICIPIULUI PETROȘANI:

tiberiu iacobIndiferent unde ne-am afla, fie acasă, la Petroșani sau oriunde ne-au dus cărările vieții prin lume, 1 Decembrie este și rămâne ziua identității noastre naționale. Este ziua în care românii se adună, cu gândul și cu fapta, pentru a-şi cinsti trecutul, a-şi onora eroii, a-şi preţui valorile, animându-şi gândurile şi speranţele pentru un viitor mai bun.

Să ne bucurăm de această zi plină de emoție și semnificație pentru noi toți, să fim uniţi, pentru că doar împreună putem înfrunta orice pericol. Să fim demni și să fim mândri de istoria noastră şi de simbolurile naţionale, să ne iubim ţara cu aceeaşi forţă cu care au făcut-o înaintaşii noştri !

La mulţi ani, români din Petroșani și din toată lumea !

La mulţi ani, România !

 Tiberiu Iacob Ridzi

Primarul municipiului Petroșani

 

MESAJ DE ZIUA NAȚIONALĂ TRANSMIS DE COSTEL AVRAM, VICEPREȘEDINTE PNavram pnlL HUNEDOARA:

Actul istoric de la 1 Decembrie 1918 reprezintă sărbătoarea de suflet a tuturor românilor, un simbol al împlinirii dorinţei de libertate şi unitate a poporului român.

De Ziua Naţională, se impune să rememorăm cu preţuire şi respect glorioasele fapte de vitejie ale eroilor neamului, spiritul de dăruire şi sacrificiu pentru împlinirea unui ideal viu – făurirea Statului Naţional Unitar având la bază unitatea de neam, limbă şi cultură.

La acest ceas sărbătoresc, cu gânduri curate şi sentimente deosebite, adresez tuturor locuitorilor Văii Jului și românilor de pretutindeni, sincere urări de bine, sănătate şi împliniri.

La mulți ani, România !

Costel Avram

 

MESAJ DE ZIUA NAȚIONALĂ TRANSMIS DE DACIAN CIOLOȘ, PRIMUL MINSTRU AL ROMÂNIEI:

MESAJ DE ZIUA NAȚIONALĂ TRANSMIS DE HARALAMBIE VOCHIȚOIU, SENATOR:

vochitoiu hariDragi compatrioți, cu prilejul aniversării a 97 de ani de la Marele Act al Unirii din 1 Decembrie 1918 ne manifestăm eterna recunoștință eroilor Marelui Război al Reîntregirii Neamului, care prin sacrificiul lor au pus temelia Statului nostru naţional, suveran şi independent, unitar şi indivizibil. Ne aducem aminte de drumul anevoios, marcat de sârmă ghimpată, foc de mitralieră și schije de tun pe care înaintașii noștri au trebuit să-l treacă la Mărăști, Oituz sau Mărășești, pentru făurirea României Mari, pentru ca astăzi să avem șansa de a trăi în libertate, unitate şi demnitate. Este necesar acum, în pragul jubileului centenarului Marii Uniri, să arătăm că ne ridicăm la înălțimea așteptărilor pe care acele jertfe le presupun, că știm să păstrăm viu acel spirit al devotamentului și unității pe care l-au avut în urmă cu aproape un veac cei peste 100.000 de participanții la Adunarea Naţională de la Alba Iulia.

În acest spirit vă transmit tuturor calde felicitări, să fim cu toții alături în acestă zi fericită și pe viitor să fim mai stăruitori și solidari în afirmarea drepturilor noastre și în aflarea acelui drum pe care copiii și nepoții noștri vor fi mândri să pășească. La mulți ani Națiunii române! La mulți ani România!

Haralambie Vochițoiu

Senator

MESAJ DE ZIUA NAȚIONALĂ TRANSMIS DE ILIE PĂDUCEL, PRIMARUL ORAȘULUI PETRILA:paducel

Ziua de 1 Decembrie este una dintre cele mai mari sărbători ale românilor. De aceea se cuvine cu prisosinţă să adresez din inimă cele mai alese gânduri de bine, sănătate şi fericire tuturor românilor.
În calitate de primar al oraşului Petrila, adresez tuturor locuitorilor petrileni ca fiecare zi de-acum înainte să le aducă mai multă pace, bună­stare, linişte sufletească şi tot ce-şi doresc. Un sincer La Mulţi Ani, tuturor!
La Mulţi Ani, România!

Ilie PĂDUCEL

Primatul orașului Petrila

MESAJ DE ZIUA NAȚIONALĂ TRANSMIS DE GEORGE ARTUR GĂMAN, DIRECTOR GENERAL INCD-INSEMEX PETROȘANI:

MESAJ DE ZIUA NAȚIONALĂ TRANSMIS DE ADRIAN NICOLAE DAVID, PREȘEDINTELE CONSILIULUI JUDEȚEAN HUNEDOARA:

adrian david1 Decembrie. Ziua națională.

Astăzi ne vom bucura pentru țara noastră, ne vom aduce aminte de înaintașii de seamă ai acestui popor român și vom sublinia motivele istorice de a fi mândri că suntem români. Avem motive să ne bucurăm grație moștenirilor valoroase lăsate de cei care au luptat – cu armele, cu sufletele, cu mințile – pentru a supraviețui acest neam.

Mai avem o obligație, cred eu, și anume că în timp ce ne bucurăm de istoria națională trebuie să avem grijă de a făuri istorie, istorie de calitate, care să fie motive de mândrie pentru copiii noștri.

La mulți ani, România !

Adrian Nicolae David

Președinte Consiliul județean Hunedoara

 

MESAJ DE ZIUA NAȚIONALĂ TRANSMIS DE DĂNUȚ BUHĂESCU, PRIMARUL ORAȘULUI URICANI:

 

MESAJ DE ZIUA NAȚIONALĂ TRANSMIS DE KLAUS IOHANNIS, PREȘEDINTELE ROMÂNIEI:

Dragi români,
1 Decembrie reprezintă aniversarea Marii Uniri și sărbătoarea noastră de suflet. 1 Decembrie este ziua în care ne amintim cu gratitudine și solemnitate de trecut, de jertfa înaintașilor noștri care a făcut posibilă realizarea unui ideal naţional. Vă îndemn să purtăm în suflet ziua de azi ca pe una specială, în care suntem conștienți de ceea ce ne apropie și ne face mai buni, mai uniți, mai solidari.

La mulți ani, români!
La mulți ani, România!