Turiști surprinși de vremea rea în masivul Parâng

jandarmeia montanaUn grup de 40 de turişti au rămas blocaţi în masivul Parâng, în zona vârfului Cârja, de mai bine de 24 de ore, din cauza zapezii, informează B1 TV. Turiştii veniseră echipaţi pentru un simplu traseu, care a devenit brusc extrem de riscant, în condiţiile în care peste noapte a nins abundent.

„Echipele de salvatori au ajuns la locul menționat, din ce am înțeles la fața locului există o persoană de sex feminin, este panicată în semi șoc hipotermic. În rest, nu sunt probleme, avem la punctul de întâlnire o șenilată pentru a prelua turiștii. Erau într-un vârf, zona de creastă, traseu cu bandă roșie, foarte greu accesibil. Au intrat în panică și datorită viscolului care se produce la această înălțime. Plecaseră de la cabana Parâng”, a spus șeful ISU Hunedoara.

Într-o intervenție telefonică pentru Știrile B1 TV, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Române a precizat că în jurul orei 13.00 s-a sunat la 112, iar o femeie a spus că s-au blocat pe munte. Turiștii au fost recuperați în jurul orei 14.30 și în prezent se află în stațiune.