Cetățenii Petroșaniului au sărbătorit împreună. De Ziua Națională, ca în fiecare zi.

petrosani zn1La Petroșani, sărbătorile orașului sunt sărbători ale întregii comunități. În mod evident, sărbătoarea Zilei Naționale a României nu putea face excepție. Într-o zi capricioasă, sute de cetățeni ai Petroșaniului au venit în Parcul Central ”Carol Schreter”, cu mic, cu mare, pentru a se bucura împreună de sărbătoarea Zilei Naționale a României.

În cinstea acestei zile, dar și în memoria bravilor români care au făcut posibil ca astăzi, Petroșaniul să fie parte a României Unite, reprezentanții comunității locale, de la primarul Tiberiu Iacob Ridzi la părintele paroh Gabriel Bulf, de la consilieri locali la polițiști sau oameni simpli, locuitori ai Petroșaniului, în cadrul unei ceremonii emoționante, drapelul României a fost ridicat pe înaltul catarg care străjuiește în ”inima” orașului.

”Am fost din nou împreună cu cetățeni ai orașului nostru, cărora le mulțumesc că au ales, și în acest an, să sărbătorească în frumoasa și unita noastră comunitate, Ziua Națională a României. Am simțit și cu acest prilej solidaritatea oamenilor, mândria de a face parte dintr-o comunitate atât de frumoasă cum este cea a Petroșaniului. La Mulți Ani dragi Petroșeneni! La Mulți Ani dragi Compatroți! La Mulți ani dragă Românie!”, ne-a eclarat primarul Tiberiu Iacob Ridzi.

Și pentru că Petroșaniul sărbătorește ca o mare familie, și de această dată administrația locală a pus la dispoziția celor care au venit în parcul central la acest eveniment, o tradițională masă a unirii, cu fasole și cârnați, dar și cu ceai cald.

ZIUA NAȚIONALĂ LA PETROSANI / GALERIE FOTO:

Această prezentare necesită JavaScript.