Demonstrație de abilități la ”Ziua Persoanelor cu Dizabilități” de la Petroșani

DSC_0047Sala de marmură a Primăriei Municipiului Petroșani a fost astăzi, de Ziua Persoanelor cu Dizabilități, scena unor emoții aparte, generate de felul în care zeci de copii cu dizabilități din comunitatea locală a acestui oraș au demonstrat că deşi sunt plasaţi în această categorie specială, știu să exprime atât de natural sentimente, trăiri sufleteşti care sunt străine multora dintre cei ce consideră că nu le lipseşte nimic pentru a fi catalogaţi ca fiind normali.

Pe de altă parte, emoțiile unei zile speciale au fost dublate de cuvintele frumoase ale unor oameni pentru care grija față de copiii cu dizabilități a devenit o profesie de suflet, chiar un mod de viață. Edificator în acest sens este exemplul doamnei Florentina Presecan – directorul Casei Pollicino, pentru dăruirea necondiţionată pe care o are pentru copiii pe care îi îngrijeşte aici. La fel de categoric este exemplul de viață, pasiunea și dăruirea față de tot ce înseamnă probleme sociale le comunității Petroșaniului, calități demonstrate zi de zi de doamna Cristina Mraz – directorul SPLAS Petroșani. Așa cum la fel de evidentă este pasiunea cu care dascăli inimoși de la Școala IG Duca se ocupă, cu migală, cu pasiune și cu succes de copiii care ascund în spatele unor dizabilități, talent și abilități de neimaginat.

Și astăzi, la fel ca întotdeauna, la acest eveniment a participat și primarul Petroșaniului, Tiberiu Iacob Ridzi, el însuși un om care nu ezită, în timpul liber, să ajute la activitățile cu acești copii, la Casa Pollicino. ”Orice reîntâlnire cu copiii şi tinerii care au nevoie de îngrijiri speciale mă umple de o bucurie greu de descris în cuvinte. Evenimentul dedicat acestei categorii de semeni ai noştri, lasă în fiecare an ecouri adânci în cei ce se regăsesc în apropierea lor. Le mulţumesc tuturor educatorilor, profesorilor, asistenţilor sociali, directorilor instituţiilor dedicate acestui segment de persoane cu nevoi speciale, pentru că munca domniilor-lor reuşeşte să sporească şansele de integrare în societate, ale acestor copii şi tineri”, a descris evenimentul de astăzi primarul Tiberiu Iacob Ridzi. 

În plus, ce dovadă mai bună poate demonstra faptul că nici o dizabiltate nu poate înfrânge abilitatea acestor oameni speciali de a-și urma visul decât  puterea exeplului. Anul acesta, la Ziua Persoanelor cu Dizabilități, am ascultat povestea de succes a profesorului de literatură Danciu Ion Răzvan, care şi-a depăşit printr-o voinţă extraordinară limitele fizice ale unei dizabilităţi congenitale, făurindu-şi un destin demn, la catedră.

ZIUA PERSOANELOR CU DIZABILITĂȚI LA PETROȘANI / GALERIE FOTO:

Această prezentare necesită JavaScript.