Mesaje de Ziua Sfintei Varvara

varvaraMESAJUL DE SF. VARVARA AL PRIMARULUI MUNICIPIULUI PETROȘANI, TIBERIU IACOB RIDZI:

tiberiuiacobridziÎncă de la începuturile activității miniere din Valea Jiului, ortacii noștri au sărbătorit, în fiecare an, pe 4 Decembrie, numele și faptele Sfintei Mari Mucenițe Varvara. Prin voința comunității noastre locale, de anul trecut, Sfânta Varvara nu este doar Ocrotitoarea Minerilor ci și Patroana spirituală a municipiului Petroșani.

În întâmpinarea praznicului din acest an al Sfintei Varvara, vă invit, dragi concetățeni, să ne îndreptăm rugăciunile noastre spre toți ce care au pierit în minele Văii Jiului. Cu acest prilej, vă doresc, tuturor celor care ați făcut și faceți cinste meseriei de miner, sănătate, putere de muncă, viață lungă și noroc bun.

Sfânta Varvara să vă aibă mereu în pază !

Tiberiu Iacob Ridzi

Primarul municipiului Petroșani

 

MESAJUL DE SF. VARVARA AL PRIMARULUI MUNICIPIULUI VULCAN, GHEORGHE ILE:

ile la birouZiua Sfintei Mari Mucenițe Varvara este pentru noi un motiv de tristețe și bucurie, totodată. De tristețe, pentru că în această zi ne amintim, cu compasiune , de ortacii căzuți în abatajele din subteran. De bucurie, pentru că lucrurile bune de care am avut parte peste an, se datorează și harului și binecuvântării Ocrotitoarei noastre.

Cu prilejul Zilei de Sf. Varvara mă înclin, cu respectul cuvenit, în fața ortacilor care și-au jertfit viața în adâncuri, iar celor care fac cinste mai departe acestei nobile meserii le doresc tot binele din lume.

Noroc bun !

Ing. Gheorghe Ile

Primarul municipiului Vulcan

 

MESAJUL DE SF. VARVARA AL LIDERULUI PNL, COSTEL AVRAM:

avram costelÎn calendarul sărbătorilor creștine, pentru noi, cei din Valea Jiului, sărbătoarea Sfintei Mari Mucenițe Varvara are un loc aparte. De-a lungul a mai bine de un secol și jumătate, de când există minerit pe aceste meleaguri, Ocrotitoarea Minerilor a fost ”zâna bună” a oamenilor din Valea Jiului, călăuza și pavăza truditorilor din adâncuri.

În fața tututor schimbărilor care au survenit în istoria mineritului din Valea Jiului, un lucru a rămas însă la fel de prețios: respectul față de Sfânta Varvara și față de cei pe care-i protejează și călăuzește, deopotrivă în mină sau la suprafață.

Cu prilejul Sfintei Varvara transmit omagiul meu tuturor minerilor de ieri și de astăzi ai Văii Jiului, cărora le doresc sănătate, putere de muncă, viață lungă, sănătate și numai bucurii. Sper, asemeni tututor celor care trăiesc pe aceste meleaguri, că Sf. Varvara ne va fi pe mai departe călăuză binecuvântată în viața noastră de zi cu zi.

Noroc bun !

Costel AVRAM

MESAJUL DE SF. VARVARA ALSENATORULUI UNPR HARALAMBIE VOCHIȚOIU:

vochitoiu hariSuflarea ortodoxă românească și îndeosebi noi cei din Valea Jiului o cinstim astăzi, 4 decembrie, pe Sfânta Mare Muceniță Varvara, ocrotitoarea minerilor. Cu ocazia acestei zile de suflet a minerilor, le doresc putere de muncă, sănătate și un trai mai bun și fie ca Dumnezeu și Sfânta Varvara să le ocrotească pașii și să găsească mereu drumul spre lumină.

NOROC BUN!

Haralambie Vochițoiu

Senator