O veste bună pentru beneficiarii venitului minim garantat!

gabi lunguPotrivit unei decizii a Parlamentului României, alocația de stat pentru copii nu va mai luată în calculuș venitului net lunar al familiei sau, după caz, al persoanei singure, pentru stabilirea dreptului de acordare a venitului minim garantat.

Proiectul de lege privind aprobarea OUG nr.25/2015 pentru completarea art.8 din Legea nr.416/2001 privind venitul minim garantat a fost susțnut astăzi în Camera Deputaților de secretarul de stat Gabriel Lungu de la Ministerul Muncii, Familiei și Protecției Sociale.

”Am susținut în Plenul Camerei Deputaților, din partea Guvernului României, proiectul de Lege privind aprobarea OUG nr.25/2015 pentru completarea art.8 din Legea nr.416/2001 privind venitul minim garantat. Potrivit noilor reglementări, alocația de stat pentru copii,  care este un drept universal acordat tuturor copiilor, a fost exceptată de la calculul venitului net lunar al familiei sau, după caz, al persoanei singure, pentru stabilirea venitului minim garantat. Cred că aceasta este o altă veste bună pentru oamenii cu greutăți materiale din țara noastră”, a declarat secretarul de stat Gabriel Lungu.