Scad facturile pentru termoficare, din 2016, la Petroșani

tiberiuiacobridziCetățenii din Petroșani care sunt branșați la serviciul centralizat de termoficare vor plăți, începând cu data de 1 ianuarie 2016 tarife mai mici pentru căldură și apă caldă cu 11 lei/Gigacalorie.

Anunțul a fost făcut astăzi de primarul Tiberiu Iacob Ridzi care a prezentat și motivele pentru care scad tarfele pentru termoficare. ”Scăderea prețului la termoficare este generată, pe de o parte, scăderii TVA-ului de la 24 la 20%,  iar pe de altă parte ca urmare a unei decizii a ANRE care reduce preţul reglementat al gigacaloriei de la 154 de lei la 152 de lei”. Primarul Petroșaniului arată că municipalitatea a decis să păstreze valoarea subvenției alocate la plata agentului termic către populație, astfel încât reducerea de tarife să fie resimțite în mod direct și de cătățenii care benenficiază de aceste servicii.

În același timp însă, primarul municipiului Petroșani invității cetățenii să achite facturile curente la termificare dar și, în măsura posibilităților, restanțele acumulate astfel încât societatea locală de termoficare să poată, la rândul ei, achita la termen facturile către furnizorul de agent termic.