”Studenți ancorați în realitate” la Universitatea din Petroșani

universitateaUniversitatea din Petroșani, în calitate de beneficiar a implementat, începând cu data de 1 iulie 2015, proiectul POSDRU/189/2.1/G/156053, cu titlul „ STUDENȚI ANCORAȚI ÎN REALITATE ”.

Obiectivul general al proiectului l-a reprezentat facilitarea tranziției de la școală la viața activă a 150 de studenți înscriși în Sistemul Național de Învățământ la Universitatea din Petroșani, într-un interval de 6 luni, cu un cost total eligibil de 338,484 lei. Proiectul a oferit servicii de consiliere și orientare profesională pentru studenții participanți și a facilitat realizarea de parteneriate cu companiile din regiune pentru organizarea de stagii de practică.

Universitatea din Petroșani a implicat în acest proiect, în cele șase luni  150 de studenți ai Facultăților de Științe și de Mine – specializările Finanțe și Bănci, Ingineria și Managementul Calității, Economia Comerțului, Turismului și Serviciilor, Ingineria și Protecția Mediului în Industrie, Contabilitate și Informatică de Gestiune, Ingineria Valorificării Deșeurilor, Administrație Publică și Ingineria Securității în Industrie pentru consiliere și orientare profesională, și stagii de practică în cadrul proiectului, în companii din Valea Jiului.

edelhauser”Stagiile de practică ale Universității din Petroșani, s-au derulat în perioada iulie – septembrie 2015 iar activitățile de consiliere în perioada iulie – decembrie. În cadrul proiectului 150 de studenți au beneficiat de subvenții de 500 de lei, 50 de studenți au beneficiat de premii în valoare de 500 de lei, 150 de studenți au beneficiat de pachete de produse personalizate incluzând și ghiduri de carieră și practică, 85 de studenți au participat la târguri de joburi și oferte academice RIUF Timișoara și Zilele Carierei Timișoara, 75 de studenți au participat la Workshop-uri cu participarea unor specialiști de top și cariere de succes, 150 de studenți au participat la sesiuni de comunicare eficientă, lucru în echipăși pregatire CV și simulare interviu de angajare și 45 de studenți au fost evaluați psihologic prin baterii de teste psihologice CAS++, și au fost încheiat 22 de parteneriate de practică. Proiectul și-a îndeplinit în procent de peste 100% indicatorii și s-a reușit o absorbție de a fondurilor europene de circa 98%”, spune prof.univ.dr.ing. Eduard Edelhauser, coordonatorul acestui proiect.

Conferința finală a proiectului, dedicată prezentării rezultatelor proiectului va avea loc joi, 10decembrie 2015, ora 13:00, la sediul Universității din Petroșani situat în strada Universității nr. 20, corpul B, amfiteatrul A8.