Festival de colinde la Petroșani în organizarea Primăriei municipale

festival colindePentru al șaselea an consecutiv, Primăria și Consiliul local al municipiului Petroșani organizează, în întâmpinarea sărbătorilor Crăciunului și Anului Nou, un festival al colindelor.

Corurile de colindători din cadrul parohiilor bisericilor și cultelor religioase din municipiul Petroșani vor prezenta cele mai frumoase colinde ale Crăciunului într-un spectacol-maraton, programat să se desfășoare în data de 16 decembrie, începând cu orele 18,00 la sala de marmură a Primăriei municipiului Petroșani.

”Este o tradiție foarte frumoasă, prin intermediul căreia primim în case și în suflet bucuria sărbătorilor de iarnă, respectând în același timp, datinile din străbuni ale colindelor. Respectăm această tradiție la Petroșani și în acest an și doresc să le adresez invitația tuturor celor care vor să se bucure de o seară a colindelor să vină la acest Festival pe care-l propune adminstrația locală. În același timp, vreau încă de pe acum să felicit corurile parohiale pentru implicarea lor în realizarea și păstrarea acestei frumoase tradiții în comunitatea noastră”, a declarat Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipului Petroșani.

La Petroșani, sunetul colindelor va răsuna, în perioada următoare și în zona Centrului civic, acolo unde urmează să-și deschidă porțile Tâgul de Crăciun organizat de Primărie și unde colindători de toate vârstele sunt așteptați să prezinte programe artistice de sezon.