Punte spre parteneriat între societatea civilă din Petroșani și Vulcan

prourbis2Ideea reorganizării administrative a Văii Jiului sub forma unei singure entități este încă doar un vis al oamenilor din comunitățile celor 6 localități ale regiunii care înțeleg oportunitățile reale ale acestei forme de organizare a administrației locale în contextul economic și politic actual. Perspectiva încă îndepărtate a trabnsformării acestui vis în realitate nu-i împiedică însă pe omenii care vor cu adevărat să construiască o societate civilă puternică, axată pe omenii valoroși ai comunității, să vadă dincolo de orgoliile oamenilor politici și să facă un prim pas spre construirea unei punți de legătură între oamenii Văii Jiului.

Un astfel de demers este generat de activitatea derulată, în ultima perioadă de timp, de Asociațiile ”Casa Pro Urbis” din Petroșani, respectiv ”Eu și Tu pentru Vulcan”, două ONG-uri reprezentative în viața curentă a societății civile din cele două municipii. După mai multe întâlniri succesive, generate de co-participarea la evenimentele publice derulate de cele două asociații, zilele trecute a fost parafată trecerea la un nivel superior a relațiilor dintre acestea.

prourbis3Astfel, în cadrul evenimentului organizat de Asociația CasaPro Urbis, ”Fabiani și Prietenii Săi”, a fost  semnat în mod oficial și Acordul de Parteneriat cu Asociația Eu și Tu pentru Vulcan, parteneriat care deschide o etapă nouă în viața societății civile din cele două municipii de referință: Petroșani și Vulcan.

Eduard Wersanski și Daniel Nedelea, președinții celor două asociații au dat undă verde prin semnăturile lor, unui drum de colaborare în beneficiul celor două comunități. Acest eveniment generat de solidaritatea societăii civile din cele două localități ale Văii Jiului a fost girat și de susținerea oferită  de primarii celor două orașe, Tiberiu Iacob Ridzi și Gheorghe Ile, prezenți la momentul festiv, ca de altfel la fiecare eveniment important din viața celor două asociații reprezentative pentru comunitățile din Petroșani și Vulcan.

În săptămânile următoare membrii Consiliilor Directoare ale celor două asociații se vor întâlni pentru stabili o agendă de activități și proiecte comune.