Cadoul comunității pentru cuplurile de aur și platină ale Petroșaniului

bunici1Pentru a treia oară în acest an, la Petroșani a avut loc, în organizarea Primăriei și Consiliului local, un un eveniment dedicat cuplurilor care au împlinit 50 de ani sau chiar 60 de ani de căsătorie.

Evenimentul a fost găzduit astăzi la sala de marmură a Primăriei din Petroșani, maestru de ceremonie fiind chiar primarul Tiberiu Iacob Ridzi. ”De fiecare dată când organizăm evenimente de acest gen, dedicate unor oameni care reprezintă adevărate modele de viață pentru comunitate, mă încreacă o emoție aparte. E firesc, dacă am în vedere fie și simplul fapt că de-a lungul frumoasei lor vieți în familie, acești minunați membrii ai comunității noastre locale au ”semnat” o bună parte din tot ceea ce a însemnat dezvoltarea orașului nostru. Pentru modelul lor de viață și pentru tot ceea ce au făcut pentru noi toți, le-am mulțumit tuturor venerabililor familiști care sunt mândria comunității noastre”, a declarat Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroșani.

La această ultimă ediție din 2015 a acestei frumoase festivități, 3 cupluri cu peste 60 de ani de viață trăită împreună și alte 12 cu performanța nunții de aur au fost felicitate și premate conform tradiției locale din ultimii ani. Este vorba despre familiile: Alexandru – Adalbert şi Trudy PAL, Aurel şi Maria SLĂBÂI, Iosif şi Marioara TOMUŞ (care au adunat în ”Livretul e familie” peste șase decenii de căsătorie) și familiile Constantin şi Fetie BOŞTINĂ, Ioan şi Nastasia CĂRARE, Mircea şi Ecaterina CUTEANU, Gheorghe şi Filondra GÂRBAN, Sandor şi Maria MARTON, Constantin şi Elena MĂTUŞA, Sever şi Elena MICLEA, Mircea şi Marioara POPA, Gheorghe şi Elena-Ileana PUPĂZAN, Vincenţiu şi Maranda SEREŞ, Mircea şi Aurelia SIBIŞAN, Ioan şi Ana – Margareta ZAHA.

Dincolo de flori, diplome, cadouri și cuvinte frumoase, sărbătoriții zilei au primit și un frumos cadou artistic din partea unor tinere talentate – Antonescu Adonia și Stana Delia Maria – care le-au dedicat ”bunicilor” frumoase partituri muzicale.

FESTIVITATE DE PREMIERE FAMILII DE AUR / GALERIE FOTO:

Această prezentare necesită JavaScript.