Proiectul “Tineri pentru județul Hunedoara” s-a încheiat cu succes

proiect niloranProiectul “Tineri pentru județul Hunedoara”, implementat de  Asociația “Niloran”, în parteneriat cu Consiliul Județean Hunedoara, s-a încheiat cu succes. Proiectul s-a desfășurat în perioada 20 septembrie -15 decembrie 2015, timp în care au fost realizate douăzeci de training-uri pe tema participării publice și evaluarea acestora.

Participanți au fost 300 de elevi ai majorității liceelor din Valea Jiului, precum și studenți ai Universității din Petroșani. Aceștia au învățat  ce înseamnă participarea publică și care sunt instrumentele acesteia, putând identifica un rol pe care pot să-l joace în comunitatea locală.

”De altfel, feedback-ul primit de la participanți a relevat că un procent de peste 60% sunt interesați de tema participării publice, iar și mai mulți au susținut că ar mai participa la astfel de training-uri. Ceea ce ne-au transmis participanții va intra în analiza noastră pentru strategia Asociației “Niloran” de anul viitor”, arată Nicu Tașcă, președintele Asociației Niloran.

Proiectul “Tineri pentru județul Hunedoara” s-a născut din nevoia de a-i aduce pe tinerii din licee și Universitatea din Petroșani mai aproape de comunitatea județeană din care fac parte și a-i determina să participe activ la viața acesteia, dezvoltându-le competențele.