Liderul PRM Hunedoara, candidat de primar la Petrila

andronache prmFiliala P.R.M. din Petrila l-a desemnat, în urma votului unanim al membrilor organizației, pe Emanoel Andronache, liderul PRM Hunedoara, drept candidat pentru funcția de Primar al orașului Petrila la alegerile locale din 2016.

În acest demers, Anronahe și P.R.M. Petrila au stabilit deja o platformă  electorală ambițioasă. În cadrul propunerilor PRM se regăsesc teme precum:

  1. Programul ”Primii bani pentru elevi și studenți”, un program prin care 4000  de elevi și studenți vor beneficia de 100 lei net , pentru a fi implicați în proiecte edilitare de tipul ”Cum să protejăm mobilierul stradal”, campanii anti-drog sau anti-tutun,campanii de protejare a mediului montan etc.
  2. Susținerea unei initiative guvernamentale pentru ca noile locuri de munca create în Valea Jiului în perioada 2016-2020 să aibă contribuțiile sociale subvenționate de Guvernul României, efectul acestei măsuri fiind estimat în crearea a cel puțin 1000 de noi locuri de muncă în orașul Petrla.
  3. Accesarea unei finanțări Europene pentru racordarea orașului Petrila la magistrala de termoficare Paroșeni, fapt care ar genera pe lîngă scăderea tarifelor pentru termfoficarea locuințelor și o importantă piață de desfacere pentru cărbunele exploatat la Mina Lonea.

Liderul PRM Hunedoara arată că, în perioada 2012-2016, în care P.R.M. nu a avut o reprezentare în Consiliul local Petrila, a fost consemnată și închiderea Minei Petrila cu toate că, după evaluările specialiștilor din P.R.M.,  această mină ar fi avut suficiente rezerve exploatabile de  cărbune care să-i asugure funcționarea până la finele anului 2018.

”Pentru ca astfel de evenimente cu impact negativ în comunitatea locală a orașului nostru să nu se mai repete, pentru ca programul PRM să poată fi pus în aplicare, PRM solicită sprijinul cetăenilor pentru candidatul de primar și pentru lista de consilieri pe care o vom propune”, ne-a declarat Emanoel Andronache.