Echipa SARS în misiune

sars1Cu toţii ştim că atitudinile şi comportamentul nostru faţă de tot ce ne înconjoară începe a se forma de la cea mai fragedă vârstă. Iniţial părinţii, apoi profesorii încearcă să ne familiarizeze cu diferite norme şi valori morale. Una din aceste valori este şi solidaritatea cu cei din jurul nostru.

Toţi oamenii au îndatoriri unii faţă de alţii, iar îndeplinirea acestora nu este un lucru greu dacă se obişnuiesc de mici să respecte, să ajute, să fie politicoşi, înţelegători, să aprecieze binele, să fie generoşi, să fie în stare să redea un zâmbet pe chipul copiilor care sunt în suferinţă şi care au dreptul la o viaţă decentă.

De aceea şi noi ne-am propus să luptăm împotriva factorilor care duc la sărăcie şi sperăm că efortul nostru va avea un efect benefic asupra copiilor din familii defavorizate.

Proiectul ”Copil pentru Copil” este un proiect zonal deschis pentru toate cadrele didactice, prescolari, scolari si parintii acestora, din institutiile de invatamant partenere.

sars2Scopul proiectului Promovarea valorilor morale in randul societatii :

– organizarea unei colecte de ajutoare la nivelul institutiilor de invatamant prin procurarea de resurse materiale şi cadouri specifice sărbătorilor de Craciun (cutii cadou ce contin rechizite, dulciuri, jucarii, s.a.), prin care copiii să simtă dragostea şi căldura celor din jur

– intensificarea legăturilor dintre instituţiile şcolare şi alte instituţii care pot oferi servicii specializate în educaţia pentru o viaţă decenta a populaţiei .

– promovarea datinilor şi obiceiurilor specifice nasterii Domnului Iisus Hristos.

– creerea unei atmosfere plăcute cu ocazia sărbătorilor de Craciun.

– inducerea unei atitudini pozitive faţă de problemele aproapelui. In cadrul acestei campanii umanitare au beneficiat de ajutor umanitar un nr.de 67 de persoane din care 15 de adulti si 52 de copii din Municipiul Vulcan,Petrosani si Petrila.

sars3Cei mai multi dintre ei sunt fara locuri de munca pentru ca traiesc in zone sarace, muncind doar ocazional. Sunt copii orfani de ambii parinti care sunt crescuti de bunici, traind la limita saraciei dintr-o mica pensie si alocatia copiilor.

Multumim tuturor colaboratorilor nostri: I.S.J Hunedoara Grădiniţa P.P.3 Petroşani Şcoala Gimnaziala I.G.Duca Petroşani Scoala Gimnaziala Nr. 4 Vulcan – Structura Gradinita P.N. Nr. 1 Vulcan Scoala Gimnaziala Nr. 6 Vulcan Col.Tehnic „ D.I. Leonida” Sc. Gen. Nr. 2 Petrosani Scoala Gimnazială I.D SÎRBU Structura P.N.+P.P.1 Petrila Popa Mariana Shoebox-Aldea Roxana Si tuturor celor care au fost alaturi de proiectul nostru.

Echipa S.A.R.S Romania