Ministrul Energiei cere conducerii CEH măsuri curajoase

Victor-Vlad-GrigorescuPrimele declarații făcute de ministrul Energiei, Victor Grigoresc după vizita de astăzi făcută la sediul CEH din Petroșani, vorbesc despre vinovații care trebuie să-și asume eșecul acestui proiect energetic, dar și despre măsurile rapide care trebuiesc luate pentru a salva ceea ce se mai poate salva.

”Am cerut conducerii Complexului Energetic Hunedoara să își asume situația în care se găsește compania, să înțeleagă că e nevoie să ia măsuri curajoase și să împiedice alunecarea înspre o situație fără remediu. Starea dezastruoasă este rodul unor comportamente economice defectuoase care au pus în pericol însăși existența companiei. Cine nu înțelege că e nevoie să îndreptăm rapid greșelile din trecutul îndepărtat sau mai apropiat nu va face echipă cu noi”, explică Victor Grigorescu.

Ministrul Energiei apreciază, de asemenea că acum e momentul în care depolitizarea și reprofesionalizarea companiei nu mai pot fi amânate sub nicio formă.

În opinia sa, noua viziune de management a CEH trebuie să țină cont de cateva elemente pe care, de altfel, se vor concentra actiunile Ministerului Energiei în perioada urmatoare, respectiv problemele de mediu, asigurarea stocurilor minime de cărbune sau consolidarea financiară a societății.

În altă ordine de idei, ministrul Energiei este de părere că sindicatele din Complexul Energetic Hunedoara și oamenii care muncesc zi de zi în abataje și termocentrale sunt parte integrantă din soluția de redresare a CEH. ”Am găsit oameni supărați, dar sper că supărarea lor să se transforme în acțiuni coerente și eficiente în a ajuta CEH să supraviețuiască perioadei dificile. Vorbim despre acțiuni bazate pe solidaritate și echilibru, dacă vrem să prevenim dispariția locurilor de muncă din cadrul Complexului Energetic Hunedoara. Trebuie să ne concentrăm pe ce avem de făcut pentru ca aici să nu se oprească producția de energie”, arată Victor Grigorescu.