Care sunt primele decizii luate de administrația CEH după vizita ministrului Energiei ?

sediul cehImediat după vizita în Valea Jiului a ministrului Energiei, Victor Grigorescu, care a avut loc luni, 28 decembrie, Consiliul de Administrație al Complexului Energetic Hunedoara a luat două decizii extrem de importante pentru activitatea viitoare a acestui agent economic.

Prima decizie prevede demiterea directorului general Emilian Floruț. Acestuia i se reproșează, printre multe altele, că nu a depus la termenul solicitat un plan de management, iar când acesta a fost în sfârșit depus, a fost respins. Până la numirea unui nou director general, interimatul la conducerea CEH va fi asigurat de Viorel Stancu, fost director al Direcției Miniere din cadrul companiei.

O altă măsură adoptată de Consiliul de Admnistrație este solicitarea transmisă Tribunalului Huneodara privind declararea insolvenției Complexului Energetic Hunedoara. Administratorii CEH speră ca prin această măsură să evite intrarea în faliment a CEH, fapt care ar genera probleme economice și sociale extrem de grave la nivelul Văii Jiului și al județului Hunedoara.