Trenurile zăpezii se pun în mișcare cu tarife mai mici cu 25%

trenurile zapeziiCFR Călători informează că de la 1 ianuarie 2016 va aplica o serie de reduceri de preț pentru biletele de călătorie ale trenurilor care circulă spre zonele turistice montane ale țării.

Reducerile vor fi aplicate în perioada 1 ianuarie – 29 februarie, după cum urmează:
– 25% pentru călătoriile cu punct de sosire/plecare într-una din staţiunile montane, inclusiv Petroșani (Parâng și Straja). Reducerea este valabilă de luni până joi, la clasa a 2-a;
– 25% în zilele de vineri, sâmbătă, duminică și sărbători legale pentru călătoriile cu punct de sosire/plecare în/din stația Petroșani cu trenurile IR 1827 și IR 1828 Caracal-Târgu Jiu-Petroșani și retur, la clasa a 2-a;

Spre exemplu, pentru o călătorie pe ruta București Nord – Petroșani, reducerea de preț aplicată pentru InterRegio fără rezervare, cls.a 2-a va fi de la 78,50 lei, la 58,90 lei pentru adulți și de la 39,25 lei, la 29,50 lei pentru copii.

”Trenurile Zăpezii” au fost puse în circulație, în urma unei inițiative legislative lansate de senatorul de valea Jiului Haralambie Vochițoiu. Referitor la decizia CFR Călători de a reduce în acest an tarifele biletelor de călătorie pentru aceste trenuri speciale, senatorul Vochițoiu ne-a declarat: ”Sunt bucuros să văd că intervenția mea la Ministerul Transporturilor din 2013 aduce și sezonul acesta Trenurile Zăpezii la Petroșani. Sunt și mai bucuros să constat că operatorul a decis și o reducere semnificativă a costului biletelor de călătorie. Sper ca toate acestea să conducă la un aflux cât mai mare de turiști în frumoasele stațuni tutistice din Valea Jiului, mai ales că așa cum ați văzut, a venit în sfârșit și zăpada.”