Câte ”Like”-uri au adunat urările de Anul Nou ale VIP-urilor din Valea Jiului ?

taditii de revelionÎn ultima zi a anului 2015, dar și în prima zi a anului 2016, rețelele de socializare au fost invadate de urări de bine transmise de prietenii virtuali unii altora.

Printre cei care s-au întrecut cu urările la loc de frunte s-au aflat, așa cum de altfel este și firesc, principalele pesonalități ale vieții politice locale sau primarii Văii Jiului. Cât de apreciate au fost însă toate aceste urări, putem estima dintr-o simplă analiză a numărului de ”Like”-uri primite de postacii cu statut de VIP pentru urările transmise de Revelion.

dunca de anulnouCampion au audienței on-line a fost primarul orașului Aninoasa, Nicolae Dunca. Paradoxal, acesta nu a transmis nici o urare, dar a postat pe 31 decembrie, o fotografie în care zâmbește sugestiv, îmbrăcat în costum și cu panglica tricoloră, ținnd discret în mână o cupă de șampanie. Fotografia primarului Dunca a adunat nu mai puțin de 745 de aprecieri pe facebook.

Originala urare de An Nou a primarului de la Aninoasa este urmată, în clasamentul Like-urilor de pe Facebook de mesajul transmis de Angela Stoica, fost viceprimar al municipiului Vulcan, care a adunat 422 de aprecieri.

Aproape 400 de aprecieri ale mesajului de Anul Nou transmis pe Facebook a avut și senatorul UNPR Haralambie Vochițoiu, acesta find urmat îndeaproape e deputatul PSD Cristian Resmeriță, cu 380 de Like-uri.

Cu un text original și inspirat în care arată că ”pentru un politician, cea mai bună urare pe care o poate face oamenilor în preajma Revelionului începe cu sintagma „am avut un an bun!”. Consider că aceasta trebuie să fie concluzia cetățenilor, a celor care oferă locul de muncă politicianului. Sper ca la finalul anului viitor să aud din partea prietenilor și cunoscuților că așa stau lucrurile. Până atunci, vă doresc un an nou cu bucurii, satisfacții și politicieni de calitate. La mulți ani! ”, tânărul președinte al Consiliului județean Hunedoara, Adran Nicolae David a adunat 398 de aprecieri pe Facebook. Aproape tot atâtea a primit și mesajul, mult mai simplu, al unui alt liberal de frunte, Costel Avram, liderul organizației de la Petrila.

Orice nou început este marcat de speranță, de încredere, de optimism. Felul în care pășim în zilele anului care în scurt timp ne invită să-l vizităm, dă nota felului în care va arăta întregul an. De aceea, dragii mei prieteni și concitadini, Vă doresc sincer să pășiți în 2016 cu speranța și încrederea lucrurilor bune. Cu optimismul care ne dă forța necesară pentru a trece lucizi și sănătoși prin tot ceea ce următoarele 365 de zile ne vor aduce nouă tuturor și fiecăruia în parte. Privind către noul an vă urez să faceți din el un an al bucuriei, evoluției, reîntregirii, performanței, succesului și mai ales al mulțumirii de sine pentru tot ceea ce va veni. Sănătatea este nevoia cea mai mare pe care noi toți o avem, deci vă doresc să fiți sănătoși tot timpul anului viitor. Fiți în bună-voie unii cu ceilalți. Fiți fericiți! 2016 să vă fie anul tuturor dorințelor împlinite! La Mulți Ani!”. Acesta este mesajul postat în noapte de Anul Nou de primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob Ridzi. El a adunat însă doar 254 de aprecieri, mai puține decât cele 290 de Like-uri primite, pentru un mesaj similar, de primarul de la Vulcan Gheorghe Ile. Dar, în același timp, mai multe, spre exemplu, decât mesajul transmis de familia Buhăescu, apreciat de 177 de internauți.