CEH a intrat de astăzi, oficial, în insolvență

sediul cehTribunalul Hunedoara a admis astăzi cererea Complexului Energetic Hunedoara de declarare voluntară a insolvenței. Această cerere  fost înaintată instanței de judecată în ultimele zile ale lunii decembrie 2015, după ce Consiliul de dministrație al CEH a decis că aceasta este singura soluție de stopare a drumului spre faliment a acestui agent economic.

Alte 18 cereri privind declararea insolvenței CEH, depuse de către creditorii companiei au fost admise astăzi e judecătorii de la Tribunalul Hunedoara.

Firma desemnată de Tribunalul Hunedoara pentru a gestiona insolvența CEH este GMC SPRL Craiova, firmă propusă de creditorul UPSROM, producătorul de echipament minier (cilindrii hidraulici) pentru CEH. Casa de insolventa GMC este deocamdata administrator provizoriu, pentru o remuneratie de 3.000 lei. Adunarea Creditorilor urmeaza sa se pronunte asupra desemnarii definitive a GMC in calitate de administrator judiciar.

Insolvența pune la adăpost de executarea silită CEH, compania având în prezent datorii de 1,2 miliarde de lei si popriri pe toate conturile, ceea ce creeaza o presiune imediata asupra capacitatii de plata. Pe de altă parte, lucrurile nu vor evolua prea bine nici în 2016 pentru CEH, în condițiile în care Ministerul Energiei estimeaza că anul precedent se va încheia cu pierderi de 404 milioane de lei.