Donați o carte pentru bibliotecile de la sate

carteAnul activităților sociale începe în Valea Jiului prin demararea unei acțiuni cu scop educațional, care vizează dotarea cât mai multor biblioteci școlare din satele izolate ale județului Hunedoara cu cărți.

Acțiunea, intitulată sugestiv ”DONATI O CARTE PENTRU BIBLIOTECILE DE LA SATE” este organizată deAsociațiiile ”Rosa Multiflora” (președinte Costel Avram) și ”Grupul de prieteni” (coordonator Mariana Popa). În cadrul acestei acțiuni de solidaritate, locuitorii Văii Jiului sunt invitați, în perioada ianuarie- februarie 2016 să doneze o carte (sau mai multe) pentru copii din zonele rurale vizate în cadrul campaniei. Cărţile pot fi diverse, de la beletristică sau tehnice până la culegeri sau teme de dezvoltare personală, etc.

”Hai să punem umărul în educarea copiilor din zonele rurale ale județului nostru, conștienți de faptul că ”Un copil care citeşte va fi un adult care gândeşte”, explică Mariana Popa, coordonatorul acestui proiect, ideea de bază a acestei noi acțiuni a celor două asociații din Valea Jiului. 

”Nimic nu este mai important pentru dezvoltarea unui copil decât accesul la educație așa cum știm cu toții că nu există o plăcere mai mare decât aceea de a citi o carte frumoasă. Pentru copiii de la sate, aceste lucruri ”sunt încă destul de dificil de realizat. Iată de ce ne dorim, prin acest proiect, să venim întâmpinarea cpiilor din satele hunedorene, care doresc să-și depășească condiția prin educație și cultură”, spune, la rândul său, Costel Avram, președintele Asociației ”Rosa Multiflora”.


Pentru primirea donațiilor de carte a fost stabilit ca punct de colectare, sediul Crucii Roșii din Petroșani, strada strada Avram Iancu nr. 14 (lângă sediul fostei Televiziuni Parâng), zilnic între orele 11-16. De asemenea, organizatorii acestei acțiuni sunt dispuși să ridice donațiile de carte și în mod direct de la domiciliul donatorilor. În acest sens, aceștia pot solicita ridicarea cărților prin 
 contact telefonic la numerele de telefon: 0722710892 sau 0765733995.

afis Grupul de prieteni