Primele nesimțite ale șefilor din CEH anchetate de Corpul de Control al ministrului Energiei

sediul cehCorpul de Control al ministrului Energiei Vlad Grigorescu vine astăzi la Petroșani pentru a verifica modul prin care, cu doar câteva zile înainte de solicitarea insolvenței CEH, șefii companiei și-au aprobat prime de Crăciun cuprinse între  9 și 20.000 de lei.

„Am auzit că acolo s-au făcut niște plăti înainte de intrarea în insolvență, s-au și dat niște prime undeva în zona conducerii. Am trimis un corp de control. Acolo sunt niște lucruri care depășesc nivelul meu de înțelegere și ceea ce consider eu că este o atitudine corectă, morală și responsabilă. Cred că trebuie să ne asumăm cu toții o stare de lucruri, că aceasta este o situație care are un context istoric cert. Trebuie să punem punct. Situația în care ne aflăm este o realitate. Trebuie să spunem stop risipei, stop corupției, stop până la urmă amestecului între elemente de profesionalism și alte lucruri, politizare sau mai știu eu ce, și să invităm în acest context pe toți cei care cu adevărat vor să schimbe ceva și pot să o facă”, a declarat Vlad Georgescu în cadrul unei emisiuni de la Realitatea TV.

Șefii CEH nu neagă că și-ar fi atribuit aceste prime, însă potrivit unei declarații făcute de președintele Consiliului de Administrație al CEH, Aurel Ghimpău, acesta spune că habar nu a avut că, la finalul anului 2015 contul său a fost alimentat cu 17.000 de lei primă de la CEH.