Situația CEH în dezbatere la București și Petroșani

sediul cehSituația CEH și incoerența decizională de la nivel local în legătură cu ce trebuie făcut pentru a salva ce se mai poate salva în legătură cu această importantă entitate economică a județului Hunedoara, au determinat-o pe Carmen Hărău, deputat PNL de Hunedoara, să caute răspunsul la întrebarea ”Ce măsuri trebuiesc luate în continuare pentru a salva CEH?” direct de la acționarul acestei companii: Guvernul României.

Într-o postare publicată pe facebook în urmă cu puțin timp, Carmen Hărău informează că ”am câteva întâlniri de informare despre CEH la Ministerul Energiei. După cum știți, Valea Jiului este, ca întotdeauna, divizată în legătură cu măsurile care trebuie luate… Am nevoie să aflu de la fata locului ce se intenționează, pentru a avea propria mea opinie și a face sustinere publică prin interpelari la Guvern… Adica pentru a face tot ceea ce pot face ca deputat.”

Situația CEH și a Văii Jiului în ansamblu va fi dezbătută joi dimineață și la Universitatea din Petroșani, unde Consiliul județean Hunedoara derulează un focus grup de consultare publică pe tema ”Dezvoltarea judetului Hunedoara si revitalizarea Vaii Jiului”, în cadrul proiectului de elaborare a Planului de dezvoltare a judetului Hunedoara pentru perioada 2014-2020. Evenimentul este organizatîmpreuna cu firmele partenere S.C. GEA Strategy&Consulting S.A. București și S.C. A.B.A. Management S.R.L. Timișoara și va avea loc începând cu orele 9,30.

Situația Complexului Energetic Hunedoara va fi analizată joi, 14 ianuarie și de Primul Ministru Dacian Cioloș, care a anunțat că va avea o întâlnire de lucru la sediul Ministerului Energiei, în cursul după-amiezii.

Între timp Sindicatul Muntele anunță că a adunat aproape 2000 de semnături pentru inițierea procedurilor privind declanșarea grevei generale la CEH, demersul fiind susțnut și de sindicatele din cadrul Complexului Energetic Oltenia.