Plata online pentru facturile la apă în Valea Jiului

plataonlineApa Serv Valea Jiului a implementat sistemul informatic prin intermediul căruia, începând de astăzi, facturile pentru consumul de apă și canalizare pot fi plătite și online. ”Este o promisiune pe care am făcut-o la finele anului trecut și, împreună cu informaticienii noștri am finalizat aplicația prin intermediul căreia, începând de astăzi, beneficiarii noștri au la dispoziție încă un mijloc modern de plată a facturilor, prin intermediul computerului și internetului”, a declarat Costel Avram, directorul general al ASVJ.

De altfel, directorul general al Apa Serv a ținut să fie și primul utilizator care și-a achitat factura la apă din fața calculatorului, acesta plătind factura în direct, în cadrul unei conferințe de presă care a avut loc astăzi la sediul operatorului de apă din Petroșani.

Oricine poate însă beneficia de acest nou mijloc de plată a facturilor. Pentru a avea acces la aplicația de plată,  clienții trebuie să înregistreze mai întâi un cont de client pe situl Apa Serv dedicat, respectiv: https://clienti.asvj.ro/auth. Pentru acest lucru, aveți nevoie completarea online a unor câmpuri cu date care privesc codul de client și codul intern de pe o factură, o adresă de e-mail validă, un număr de telefon și o parolă. Pasul următor este autentificarea, care se face completând câmpurile din secțiunea de autentificare, respectiv adresa de e-mail și parola aleasă.

Odată intrat în baza de date, clientul are la dispoziție toate informațiile legate de istoricul facturilor emise pe numele său, precum și al plătiților efectuate, iar prin accesarea butonului ”Plata facturii online” se realizează în mod automant plata prin debitarea contului bancar al beneficiarului. Directrul general al ASVJ precizează că pentru utilizarea acestei modalități de plată, comisionul bancar pentru operațiunea efectuată este suportat integral de societate, clientul plătind doar suma aferentă consumului.