Ce-și propune Apa Serv Valea Jiului pentru 2016 ?

avram asvjApa Serv Valea Jiului începe anul 2016 sub auspiciile favorabile cu care a încheiat anul precedent. ”Potrivit tuturor analizelor, din punct de vedere economic și financiar, anul 2015 a fost cel mai bun an din istoria operatorului regional de apă și canalizare al Văii Jiului”, a declarat directorul general al ASVJ, Costel Avram.

Acesta explică că, potrivit cifrelor din balanța financiară a firmei, în 2015 Apa Serv Valea Jiului a avut venituri de 21.778.000 lei, cheltuieli de 18.059.000 lei, înregistrând astfel un  profit de 3.176.000 lei. În plus, la finalul anului 2015, pentru prima dată în istoria acestei companii, nu sunt consemnate nici un fel de datorii către bugetul de stat, către furnizori, bănci, salariați sau alte entități cu care aceasta colaborează. Singura obligație financiară care a nu a fost stinsă încă de Apa Serv este datoria istorică acumulată în ultimii 16 ani față de Administrația Națională ”Apele Române”. ”Am plătit în ultimii ani peste 140 de miliarde de lei din angajamentul de plată pe care l-am încheiat pentru achitarea datoriilor istorice față de Apele Române. În acest moment, mai sunt de plată 1.114.000 de lei, bani pe care îi vom achita, conform graficului de eșalonare la plată, până la finele lunii septembrie 2016”, spune Costel Avram.

Pentru anul 2016, ASVJ și-a propus să păstreze pe plus indicatorii economici și financiari ai societății, dar în același timp să continue atât investițiile necesare în întreținerea și repararea rețelelor de alimentare cu apă și a celor de canalizare dar și să deschidă noul program de investiții din fonduri europene, pentru modernizarea și extinderea rețelelor din Valea Jiului. ”Potrivit datelor oficiale ale Uniunii Europene, proiectul Apa Serv pe POIN 2014-2020 se află între primele 5 proiecte de acest fel din Europa și este primul din România, pregătit pentru a înainta cererea de finanțare. Demararea acestor lucrări, care vor aduce peste 80 de milioane de lei investiții în infrastructura de apă și canalizare din Valea Jiului reprezintă obiectivul nostru nr. 1 pentru anul 2016 și am convingerea că, undeva în trimestrul al III-lea al acestui an vom semna contractul de finanțare și chiar primele contracte pentru lucrări”, spune Costel Avram.

Acestor investiții li se vor adăuga, potrivit primelor estimări ale programului de exploatare, 3000 de lucrări de întreținere și reparare a rețelelor și executarea altor 600 de branșamente separate.

Directorul general al Apa Serv arată că și în anul 2016 operatorul regional de apă din Valea Jiului va funcționa și pe piața de energie, asigurându-și astfel independența energetică. În același timp, în cele 3 microhidrocentrale ale firmei se vor produce 2250 MWh energie electrică, astfel ASVJ urmând să vândă circa 4500 de certificate verzi, cu o creștere de 5% față de anul precedent.

De asemenea, conducerea Apa Serv vizează pentru acest an în optimizarea presiunii pe rețea pentru diminuarea pierderilor, în micșorarea numărului de branșări ilegale prin intensificarea activităților de control dar în același timp intenționează să pună un accent mai mare pe îmbunătățirea sistemului de preluare și soluționare a reclamațiilor, precum și pe diversificarea modalităților de plată. ”Am introdus înceâpând din acest an o nouă modalitate de plată, online prin intermediul compterului. Lucrăm de asemenea la realizarea unui sistem de citire și facturare on line pentru abonații care locuiesc în gospodării individuale (în primă fază) dar și la un sistem de informare a cetățenilor asupra restricțiilor generate de diverse lucrări, prin intermediul alertelor prin SMS ”, explică Avram.

Conducerea Apa Serv speră că toate aceste măsuri vor conduce la o eficientizare a serviciilor prestate de aceeastă societate comercială în folosul cetățenilor, dar și la o mai bună relație operator-beneficiar, din toate punctele de vedere. ”Scopul nostru este acela de a furniza oamenilor din Valea Jiului servicii de calitate, 24 de ore din 24 și de a răspunde prompt tuturor problemelor care pot apărea. Sperăm de asemenea că și beneficiarii noștri vor aprecia la justa valoare activitatea noastră”, mai spune directorul general al Apa Serv.