La Vulcan s-a demonstrat azi că Eminescu este liantul între generații

eminescuvulcan1Ziua de astăzi a trecut aşa cum se cuvine la Vulcan. Aniversarea zilei de naştere a poetului nostru naţional, este un motiv foarte serios de a ne aduce aminte cine suntem ca neam, ce idealuri istorice măreţe se regăsesc în filonul românismului şi mai ales cât de important este să reuşim ca trecători prin viaţă, să avem sentimente dintre cele mai frumoase, mai profunde.

”Nu există român care să nu cunoască măcar câteva din versurile unei poezii e Mihai Eminescu”, le-a spus prof. Malvine Socaci elevilor de la Colegiul Național Mihai Viteazu, care s-au întâlnit astăzi cu reprezentanți ai administrației locale, pentru a sărbători, împreună Ziua Culturii Naționale.

Evenimentul a consemnat nu doar prilejul unor frumoase evocări ale celui care a fost poetul nepereche al românilor, Mihai Eminescu, ci a oferit elevilor de la unitățile de învățământ gimnazial și liceal din Vulcan, coordonați de inimoși și dedicați profesori de limba și literatura română, prilejul de a pune în scenă un veritabil spectacol de poezie, muzică și teatru inspirat din creația atât de înrăgitului scriitor.

”Am participat cu deosebită bucurie la acest eveniment și mi-am adus aminte de momentele copilăriei mele, când învățam la școală dar și acasă, cu mama, frumoasele poezii ale lui Mihai Eminescu. Le-am recitat tinerilor din orașul nostru o poezie despre mamă scrisă de Mihai Eminescu și i-am îndemnat să se bucure de explozia informațională de care au parte dar să nu uite niciodată să-și ofere bucuria de a citi și de a recita o poezie de Eminecsu, păstrând astfel identitatea culturală a poporului român. Pentru că Mihai Eminescu este, după cum ați văzut un liant între generații, fiind la fel de înrăgit de noi, cei mai în vârstă, dar și de tinerii de astăzi”, ne-a declarat primarul municipiului Vulcan, Gheorghe Ile.

Arta poetică a lui Eminescu este un evantai perfect care cuprinde toată suita de trăiri umane, pe care astăzi vulcănenii le-au evocat, cu mic, cu mare prin recitalul de poezie şi muzică, la care au răspuns prezent elevii şcolilor, cei ai colegiului şi cei de la Centrul de Educaţie şi Cultură Şansa. Alături de elevi au evoluat şi Preşedinta Clubului Femina din Vulcan, Veronica Agape dar și  şeful Poliţiei Locale, Mihăiță Mezabrovschi.

ZIUA CULTURII LA VULCAN / GALERIE FOTO:

Această prezentare necesită JavaScript.