Ministrul Energiei invită actorii de pe piața de energie la implicare în elaborarea Strategiei Naționale de Energie

Victor-Vlad-GrigorescuMinisterul Energiei invită asociațiile producătorilor, procesatorilor, distribuitorilor și furnizorilor de energie, precum și asociațiile consumatorilor la consultări pe marginea procesului de elaborare a Strategiei Energetice Naționale: 2016-2030, cu perspectiva anului 2050. Consultarea va avea loc pe data de 27 ianuarie 2016, la ora 10.00, la sediul Ministerului Energiei, de pe Splaiul Independenței 202 E, sector 6, București.

Asociațiile interesate să participe la această întâlnire sunt rugate să-și desemneze un reprezentant și să confirme prezența la adresa de e-mail: sen@energie.gov.ro, până la data 25 ianuarie 2016.

Ministerul Energiei își dorește ca pe întreaga durată a elaborării Strategiei să se desfășoare consultări cu toate părțile interesate, astfel încât în săptămânile ce urmează să fie lansate invitații la dialog și către organizații ale societății civile, universități și institute de cercetare.

”Procesul de elaborare a Strategiei Energetice Naționale trebuie să includă toate organizațiile cu expertiza in domeniul energetic. Din acest motiv susțin necesitatea consultărilor în fiecare etapă de elaborare și sper ca discuțiile să aducă la un loc toate elementele necesare construirii unei Strategii solide pentru viitorul energiei românești”, precizează ministrul Victor Grigorescu, într-o postare pe pagina sa de facebook.