Ziua Unirii sărbătorită în devans la Petroșani

ziua uniriiMunicipalitatea din Petroșani va sărbători Ziua Unirii Principatelor Române în devans, evenimentul public organizat de autoritățile locale din Petroșani pentru marcarea evenimentului istoric de la 24 ianuarie 1859 urmând a fi organizat încă de vineri, 22 ianuarie 2016.

Evenimentul va avea loc la sala de marmură a Primăriei municipiului Petroșani, începând cu ora 12,00. Potrivit organizatorilor, pentru aniversarea Zilei Unirii, este pregătit un spectacol artistic derulat în parteneriat cu unitățile de învățământ din municipiul Petroșani, precum și cu participarea Ansamblului de Dansuri ”Parângul” al Casei de Cultură a Studenților din Petroșani.

Sărbătoarea Zilei Unirii  la Petroșani este dublată de aniversarea a 5 ani de la constituirea Forumului civic ”Pro Urbis”, care a generat comstituirea, în rmă cu 2 ani, a Asociației ”Casa Pro Urbis”. Cu acest prilej, potrivit informațiilor furnizate de președintele acestei asociații, Eduard Wersanski, va avea loc și semnarea contractului de sponsorizare, prin care Asociația ”Casa Pro Urbis” va dona sumele de bani strânse cu ocazia concertului ”Fabanii și prietenii săi” organizat în decembrie 2015, în vederea achiziționării unui pian performant pentru municipalitatea din Petrșani.