”Mica Unire”, punct de reper pentru unitatea comunității locale din Petroșani / GALERIE FOTO

DSC_0282Manifestările culturale dedicate marcării Zilei Unirii Principatelor au început încă de astăzi în Valea Jiului. La Petroșani, acestea s-au desfășurat sub semnul istoriei, culturii și unității societății civile din comunitatea orașului.

 

”Am marcat astăzi împreună cu reprezentanții societății civile din comunitate, momentul istoric al Unirii Principatelor Române.
Evenimentul ne-a oferit tuturor celor prezenți, prilejul de a evoca nu doar acele zile încărcate de simbol pentru identitatea noastră națională ci mai ales, ceea ce a reprezentat pentru oamenii de stat și politici ai vremii: idealul, aspirația,viziunea și decizia solidară, elemente care au permis înfăptuirea Unirii Moldovei cu Țara Românească. Avem nevoie de astfel de ocazii care să ne amintească tuturor românilor, că orice formă de progres, de evoluție politică, economică, socială, culturală ori spirituală, este posibilă doar prin oameni care au o viziune clară și bine ancorată în prezentul și viitorul unei societăți, indiferent de dimensiunea acesteia”, a declarat, cu acest prilej Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroșani.

La evenimentul dedicat Unirii Principatelor de la Petroșani au participat elevi și profesori ai  tuturor colegiilor din Petroșani, reprezentanți ai autorităților publice locale, ai Consiliului local, membrii ai Asociației Casa Pro Urbis, dar și oaspeți ai acestora de la Asociația Eu și Tu pentru Vulcan.

De un moment de emoție aparte s-a bucurarecitalul de poezie al scriitorului Valeriu Butulescu, precum și recitalul folcloric al nu mai puțin celebrului Ansamblu Parângul, coordonat de Nicolae Nicoară.

Un amplu reportaj de la acest eveniment, vă invităm să citiți și în ediția print a ziarului ”Exclusiv”, care apare pe piață luni 25 ianarie 2016.

ZIUA UNIRII PRINCIPATELOR LA PETROȘANI / GALERIE FOTO:

Această prezentare necesită JavaScript.